• Zaterdag 12 februari 2022
  Door: Peter Snel

  Wedstrijdverslag AFC IJburg MO15-2 - Monnickendam MO15-1

  Om 15:00 uur verzamelen de meiden van de MO15-1 bij de Grote Kerk voor de uitwedstrijd in en tegen IJburg. De zon schijnt, maar het is koud en er staat een stevige wind.

  Om 16:15 uur vangt de wedstrijd aan. Elena, Demi, Mara en Isabel zijn afwezig. Luna, Ilse en Noah zijn de eerste wissels. Monnickendam start met Isa, Zoey, Lola, Jill, Lotte, Lana, Zara, Nena, Tess, Annabel en Michelle in de basis.

  Het spel gaat aanvankelijk gelijk op. Er zijn nog geen grote kansen. Monnickendam zoekt goed de combinatie. Lana en Jill vormen een blok achterin, Lotte verdedigt op rechts, Lola verdedigt op links.

  Na een klein kwartier spelen is er een grote kans voor IJburg. IJburg valt aan, keeper Isa duikt ervoor, maar de bal stuitert over haar heen. Jill kan de bal nog net voor de lijn weghalen en moet een corner weggeven. Lana vangt de cornerbal op, maar moet IJburg een nieuwe hoekschop toestaan. De bal blijft in het doelgebied liggen, Isa stopt de inzet van IJburg. IJburg zet nu iets meer druk, maar daarna zakt de wedstrijd weer een beetje in. Het is een tamme wedstrijd. Het spelletje komt niet lekker op gang.

  IJburg valt nogmaals aan. Het schot op doel is niet zo hard en Isa kan er voor duiken.

  Dan is er een opleving van Monnickendam. Tess geeft de bal langs de rechter zijlijn mee aan Annabel. Annabel geeft goed voor op Michelle. Zij omspeelt de keeper en schiet de 0-1 in. Het is het enige hoogtepunt in de eerste helft.

  Na de rust heeft Monnickendam de wind in de rug. Michelle en Zara combineren op links. De keeper van IJburg pakt de bal.

  Later is IJburg voorin te vinden. Nena verdedigt uit door het midden. IJburg vangt de bal op en schiet op doel, maar Isa pakt het schot. Daarna is Monnickendam weer voorin. Een schot op doel kan door de keeper naast het doel gewerkt worden. Het levert Monnickendam een corner op. Na de corner komt IJburg eruit. Isa komt ver uit haar strafschopgebied en is op tijd bij de bal. Monnickendam valt weer aan. Lana schiet op doel, maar wordt gehinderd en krijgt een vrije trap. De keeper schiet de bal weg. Tess vangt deze op en schiet in één keer met een grote boog op doel. De bal spat op de lat. Een doelpoging van ver van Lana daarna rolt naast.

  Monnickendam neemt nu meer het initiatief. IJburg leunt achterover. Jill schiet van ver op doel. De keeper laat de bal door haar handen glippen: 0-2.

  Michelle speelt haar tegenstander uit op links en geeft voor op Ilse. Ilse schiet op doel. De bal gaat er al bijna in. Tess wil het laatste zetje geven en schiet de bal van heel dichtbij over het doel. Monnickendam voetbalt nu vooruit. Lana schiet vanuit de tweede lijn. De keeper is onzeker en raakt de bal wel, maar deze rolt door en het staat 0-3.

  IJburg komt nu nauwelijks nog van de eigen helft. Monnickendam krijgt nog een corner. De keeper bokst de bal weg. Daarna schiet Jill van ver. De bal gaat maar net naast. Michelle loopt het zestienmeterbebied in. Zij kan zelf schieten, maar speelt de bal naar Ilse en Tess. Zij kunnen de bal niet afronden. De keeper heeft de bal.

  Daarna schiet Michelle van ver op doel. De keeper stopt de bal met haar voet. Omdat de wedstrijd zo laat begon, begint het nu donker te worden. In de laatste paar minuten gaan de lichten nog aan. De wedstrijd is echter gespeeld en er zijn geen grote kansen meer en dan zit de wedstrijd erop.