• VVM JO9-2 – Beemster JO9-1

Dat het lekker loopt bij het team van JO9-2 zal niet iedereen weten. Doordat de KNVB denkt dat jongens t/m JO9 niet horen te spelen om te winnen om of kampioen te worden uitslagen en de stand niet gepubliceerd. Dit is volgens mij echt een misopvatting, voor de jongens van VVM JO9-2 is winnen nog steeds het belangrijkste, zelfs meer dan bij de oudere teams. Maar gelukkig hebben wij EVC en Purmersteijn in de competitie die de uitslagen wel vermelden van hun JO9-teams. Vooral EVC, die vermelden al de uitslagen van hun JO7 t/m JO9, en daar ben ik heel blij mee.

Maar onze JO9-2 heeft alle bekerwedstrijden in de poule gewonnen, bekert door en liepen twee weken geleden tegen hun eerste nederlaag op. De JO9-1 van Oosthuizen was te sterk, thuis met 6-10 verloren. Afgelopen zaterdag  thuis tegen de JO9-1 van Beemster, die was voor de jongens van VVM een tegenstander waar niets van bekend was. Geen uitslagen van kunnen vinden op internet. Vooraf kregen wij langs de kant het idee dit wordt een zware pot. Beemster was echt een puike voorbereiding aan het afwerken terwijl VVM, hun coach was het veld aan het uitzetten, met hun eigen voorbereiding bezig was. Lekker ongecontroleerd op het doel rammen.

Maar VVM was niet onder de indruk van de voorbereiding van Beemster, of de spelers hadden het nog eens gezien waarschijnlijk. Frido was verantwoordelijk voor het wisselbeleid, de TC had ingegrepen. Mijn positie staat nog niet ter discussie gelukkig, nog geen witte zakdoekjes,  maar het gelijkspel tegen Ilpendam JO9-1 heeft de TC wel aan het denken gezet.  VVM JO9-2  kwam lekker uit de startblokken, ze hadden er zin in en met de rust stond VVM met 3-1 voor. De tweede helft ging Monnickendam door met waar ze in de eerste helft goed in waren, aanvallen. Beemster had nog een opleving in de tweede helft maar de eindstand na 40 minuten was 8-4 voor de jongens van VVM JO9-2. Was echt een goede wedstrijd van onze JO9-2.

Volgend weekend uit tegen JO9-1 van DZS, van dit team is ook weer weinig bekend, eigenlijk niets. Maar wanneer er een stand zou worden bijgehouden staan we nu denk ik 2e achter Oosthuizen. Dus met 3 punten zaterdag terug uit de Wijdewormer naar Monnickendam dat is toch wel waar we voor gaan.

Marcel