•  

  Zaterdag 27 oktober 2018
  Door: Peter Snel

  Wedstrijdverslag Swift MO11-3 - Monnickendam MO11-1

  Zaterdagochtend. Het mooie voetbalweer is nu echt voorbij. Het is koud en nat als de meiden het veld betreden bij Swift in Amsterdam. Monnickendam gaat samen met RCZ ongeslagen aan de leiding in de competitie en moet ook vandaag de drie punten binnen halen om de gedeelde koppositie te behouden.

  Monnickendam gaat voortvarend van start. Al in de eerste minuut komt Jenny links vrij voor de goal. Het schot gaat via de keeper naast. Een minuut later schiet Nena zelf vanaf de achterlijn waar ze had moeten voorgeven op Jenny. Er zijn pas vier minuten gespeeld als Jenny zich langs de verdediging van Swift vecht en op doel schiet. De keeper zit er nog aan, de bal lijkt naast te gaan, maar het zijnet zit los en de bal verlaat door het net het doel. Gelukkig let de scheidsrechter goed op en kent het doelpunt toe: 0-1.

  Monnickendam is de sterkere ploeg. Er is een aanval over rechts. Jenny had moeten voorgeven op Floor, maar schiet zelf in het zijnet. Lieve, Zoey en Dana verdedigen voor vooruit. Zonne doet goed mee op het middenveld. Jenny krijgt kansjes, maar de keeper van Swift speelt goed.

  Ook Swift zoekt nu de aanval. Zij krijgen via Zoey een hoekschop. Even later moet keeper Luna in actie komen en gooit zich op de voeten van de spits van Swift.

  Shantey valt aan over links en schiet over, terwijl Annabel vrij voor het doel staat. Daarna gaat Annabel alleen op het doel van Swift af, maar schiet net naast.

  In de twaalfde minuut valt de bal voor de voeten van Shantey. Zij schiet in rechterkruising: 0-2.

  Na een kwartier spelen komt Annabel vrij voor in de punt van de aanval en schiet via de keeper raak: 0-3.

  Na de time-out haalt coach Anton één verdediger eruit. Monnickendam speelt nu met twee vrouw achterin. Het blijkt een overmoedige keuze van Anton te zijn. Swift heeft nu de overhand voorin en passeert keeper Luna via de tweede paal: 1-3. Daarna blijft Swift aandringen, maar weet het niet in meer doelpunten uit te drukken.

  Monnickendam komt er weer uit, rukt op en een afstandsschot van Shantey treft doel: 1-4. Hierna zet Swift wederom druk, maar ook nu is het Monnickendam dat weer tot scoren komt. Jenny valt aan en maakt de 1-5.

  In de laatste paar minuten voor rust scoort Nena nog twee maal. Eén keer vanuit een voorzet van Jenny en één keer met een fraai afstandsschot. Met 1-7 voorsprong gaan de meiden de rust in.

  Na rust is er een doelpoging van Shantey dat voorlangs gaat. Vijf minuten in de tweede helft valt Swift aan. Luna kan het schot pareren, maar de tweede inzet is wel raak: 2-7.

  Daarna pakt Monnickendam het wel weer op. Nena speelt naar Zonne en Jenny voorin. Jenny scoort in de verre hoek de 2-8. Enkele minuten later schiet Nena hard op de paal. Noa zorgt diverse keren voor de aanvoer vanaf het middenveld op Jenny en Nena voorin. Het leidt tot een kopie van de vorige goal van Jenny in de verre hoek: 2-9.

  Anton laat Zoey nu voorin spelen. Zonne verdedigt nu mee. Swift valt aan, maar schiet voorlangs.

  Na de time-out schiet de keeper van Swift over het afstandsschot van Nena en wordt het 2-10.

  Dan breekt er een periode aan waarin Monnickendam ineens verslapt. De concentratie is even weg en Swift profiteert hiervan. De spits van Swift pingelt zichzelf vrij en maakt de 3-10. Enkele minuten later is er ook de 4-10. Anton zet Zoey weer terug achterin, maar ook zij kan niet voorkomen dat Swift al snel de 5-10 op het scorebord zet.

  Daarna herpakt Monnickendam zich. Zonne onderschept de bal op het middenveld. Zij speelt Shantey aan en zij schiet van grote afstand hoog in het doel: 5-11.

  Tot slot is er nog een aanval van Nena. De keeper stopt de bal, maar vanuit de rebound is het wederom Shantey die tot scoren komt. Zij zet de eindstand van 5-12 op het scorebord.

  Ook RCZ blijft vandaag ongeslagen. Monnickendam en RCZ zijn de enigen zonder puntverlies. Monnickendam moet RCZ uitsluitend op basis van het doelsaldo nog voor zich dulden op de ranglijst en blijft hiermee, al is de competitie pas op de helft, goed in de race voor het kampioenschap.

  Swift MO11-3 - Monnickendam MO11-1

  Swift MO11-3 - Monnickendam MO11-1 1

  Swift MO11-3 - Monnickendam MO11-1 2

  Swift MO11-3 - Monnickendam MO11-1 3

  Swift MO11-3 - Monnickendam MO11-1 4

  Swift MO11-3 - Monnickendam MO11-1 5

  Swift MO11-3 - Monnickendam MO11-1 6

  Swift MO11-3 - Monnickendam MO11-1 7

  Swift MO11-3 - Monnickendam MO11-1 8