• Beste leden en vrijwilligers van VV Monnickendam,

We hopen dat jullie in goede gezondheid verkeren en iedereen zijn draai zo goed mogelijk gevonden heeft in deze bijzondere tijd. Hoewel voetbal wellicht de belangrijkste bijzaak is, gaat gezondheid immers boven alles!

Met dit bericht wil ik jullie kort op de hoogte brengen van de situatie rondom COVID-19 en de gevolgen voor VV Monnickendam.

Op 31 maart maakte de KNVB bekend dat de competities in het amateurvoetbal dit seizoen niet meer zullen worden hervat. Tevens mochten er, in ieder geval tot 28 april, ook geen activiteiten op en rond het sportcomplex plaatsvinden. Dit alles naar aanleiding van de maatregelen die de overheid heeft genomen om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan.

Sportief en financieel gezien balen we hier enorm van, want met de lente in aantocht stonden er diverse evenementen, zoals de toernooien, op de kalender. Maar nogmaals, gezondheid gaat boven alles.

Voor ons vlaggenschip, de Zaterdag 1, hebben de maatregelen sportief gezien een positief puntje. Doordat de KNVB in principe alle teams in de A categorie volgend jaar in de zelfde klasse laat uitkomen, zullen zij ook volgend seizoen in de 1e klasse uitkomen!

Op 21 april is er voor ons deels goed nieuws gekomen, want voor de jeugd worden de regels versoepeld. Dat betekent dat er vanaf 28 april weer door de jeugd t/m 12 jaar in groepsverband mag worden getraind. Ook de oudere jeugd van 13 t/m 18 jaar kan vanaf die datum weer gaan trainen maar hier dient de 1,5m regel in acht te worden genomen. Wedstrijden in competitieverband zijn tot 1 september niet toegestaan.

VV Monnickendam overlegt met de KNVB en de Gemeente Waterland over de mogelijkheden die er voor ons zijn en hoe we, rekening houdend met de regels, vanaf 28 april weer kunnen starten. Tegelijkertijd zijn we in gesprek met de Gemeente en andere instanties om te kijken hoe we de behoorlijk zware financiële gevolgen voor ons als VV Monnickendam kunnen minimaliseren.

Zodra hier meer over bekend is zullen we jullie hierover informeren. Mochten er in de tussentijd vragen of ideeën zijn, laat het ons weten!

Met sportieve groet,

Menno Klok