• Voetbal Vereniging Monnickendam (VVM) wil eraan bijdragen dat de leden met veel plezier voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Het sportpark moet een ontmoetingsplaats zijn en blijven waar sporters gezamenlijk met plezier en voldoening kunnen voetballen. Normen en waarden bij beoefening van de voetbalsport vinden wij, als club, belangrijk.

  VVM wil alle leden binnen hun persoonlijke mogelijkheden zo goed mogelijk laten voetballen. Plezier, enthousiasme, ontspanning en ontwikkeling zijn daarin de belangrijkste elementen. Het streven is om alle teams en individuele spelers op een niveau te laten voetballen met voldoende uitdaging maar niet te hoog gegrepen. Wij zijn van mening dat de leden, met de juiste mix van uitdaging en niveau, zich het beste ontwikkelen en het meeste plezier hebben. Door de ontwikkeling van zowel het voetballend vermogen als het verenigingsgevoel willen we bewerkstelligen dat VVM een vereniging is om trots op te zijn.

  Op alle vlakken wil de club zich ontwikkelen. Door de Business Club van VVM is er dit seizoen wederom een enorme kwaliteitsimpuls van de jeugdopleiding mogelijk gemaakt. Om zo goed mogelijk gebruik te maken van deze financiële impuls hebben wij vastgehouden aan de bestaande structuur en tevens een medewerker toegevoegd aan de Technische Commissie.

  • Gedurende het seizoen 2019-2020 is Dayne Mirani (trainer-coach JO19 & JO15) toegevoegd aan de Technische Commissie.
  • Voor het seizoen 2020-2021 is Arjan Roosen Jeugdvoorzitter. Martin Cevat vervult de rol van Hoofd Jeugdopleiding, Martijn Kaars, Damon Mirani en Dayne Mirani zijn zijn assistenten. Martin, Martijn, Damon en Dayne vormen samen de Technische Commissie. De Technische Commissie wordt ondersteund door verschillende coördinatoren; Merijn Sanders, Dennis Lambalk, Marco Reuzenaar en Petra Lodewijks. Merijn coördineert het kaboutervoetbal t/m de JO10, Dennis coördineert de JO11 t/m JO13, Petra coördineert het meidenvoetbal, Marco coördineert de JO15, Dennis en Marco coördineren samen de JO17 en JO19 (zie ook afbeelding).
  • VVM probeert zoveel mogelijk gediplomeerde trainers aan de club te binden en op te leiden. Gedurende het seizoen 2018-2019 heeft er, dankzij de impuls van de Business Club, een trainerscursus plaatsgevonden bij VVM. Hierbij stond ontwikkeling van de trainers van VVM voorop, met de nadruk op het trainen van pupillen. Hoe beter de trainers de trainingen geven, hoe beter de spelers zich kunnen ontwikkelen. Om hierop voort te borduren had VVM een trainerscursus gepland voor eind seizoen 2019-2020, met nadruk op het trainen van junioren. Helaas is de cursus uitgesteld naar het najaar van 2020 vanwege de Coronacrisis. Voor komend seizoen (2020-2021) wil VVM wederom een cursus en/of bijscholingen mogelijk maken voor de trainers en/of coaches.
  • Om de trainers van VVM zo goed mogelijk te begeleiden en op te leiden, heeft de Technische Commissie, net als seizoen 2018-2019, afgelopen seizoen wederom 1 op 1 gesprekken met de trainers gevoerd. Bij deze gesprekken kunnen de trainers punten aangeven waarbij zij sturing/hulp nodig hebben. Ze komen ook met input wat er beter kan en moet, zodat de hele gehele jeugdopleiding vooruitgaat. Na het succes van het afgelopen seizoen zullen deze gesprekken komend seizoen zeker weer gevoerd gaan worden en een belangrijke rol gaan vervullen bij het ontwikkelen van de trainers bij VVM.
  • Dankzij de impuls van de Business Club kunnen er materialen worden aangeschaft die de trainingen naar een hoger niveau brengen. Afgelopen seizoen zijn er 8 kleine doeltjes aangeschaft, deze doeltjes vervullen bij bijna elke training een belangrijke rol. Daarnaast zijn er gedurende het seizoen onder anderen nieuwe ballen gekocht, loopladders en voetvolleynetten. Alles om de leden zo veel mogelijk uit te kunnen dagen op verschillende manieren en het plezier, enthousiasme, ontspanning en ontwikkeling op het hoogste niveau te krijgen!
  • Ook is het mogelijk geweest om 2 jeugdelftallen sportspecifiek te testen in samenwerking met Kernpraktijk Ooster Ee. Afgelopen seizoen hebben wij een pilot gedraaid bij de JO19-1 zaterdag en JO15-1. Dit was een succes! Aankomend seizoen willen wij dit gaan uitbreiden naar 3 testmomenten gedurende het seizoen bij 3 jeugdelftallen.
  • Sinds afgelopen seizoen kan er gebruik worden gemaakt van technologische hulpmiddelen om trainingen en wedstrijden te analyseren, hiervoor heeft VVM de beschikking over een camera inclusief een zogeheten Actionstick. De camera kan, met behulp van de Actionstick, vast worden gemaakt aan een van de lichtmasten en daardoor van mooie hoogte een wedstrijd of training vastleggen. Vervolgens kunnen de trainingen of wedstrijden worden geanalyseerd. De camera en Actionstick zijn veelvuldig gebruikt het afgelopen seizoen om verschillende trainingen en wedstrijden vast te leggen. Ook tijdens de huidige ‘VVM jeugd nacompetitie 2020’ wordt er veelvuldig gefilmd!
  • Bij de bovenbouw zullen, voortbordurend op afgelopen seizoen, de even leeftijdscategorieën wederom niet voorkomen bij VVM (de O14, O16 en O18). We hebben ervoor gekozen om vanaf de O13 door te selecteren naar alleen nog de oneven leeftijdscategorieën. Hiervoor hebben wij gekozen om de volgende redenen:
  1. Doordat VVM een relatief kleine voetbalvereniging is, hebben wij gemerkt dat er relatief grote kwaliteitsverschillen bestaan binnen de jeugdteams. Doordat er aankomend seizoen wordt doorgeselecteerd zal het niveauverschil kleiner worden omdat spelers (m/v) van 2 leeftijdscategorieën in één team zullen komen. Eigenlijk wordt er teruggegaan naar het idee van de A-, B-, C- en D-junioren.
  2. Doordat dat kwaliteitsverschillen kleiner worden binnen één elftal zullen de spelers zich beter ontwikkelen, er wordt meer op eigen niveau gevoetbald. De speler zullen meer op de juiste manier worden uitgedaagd.
  3. Doordat spelers van 2 leeftijdscategorieën in één team komen, zal het makkelijker zijn om talentvolle, jongere spelers door te schuiven. Ook zal het minder ingrijpend zijn om minder talentvolle, oudere spelers terug te schuiven.
  4. In het verleden is gebleken dat wanneer er wel teams in de even leeftijdscategorieën bestaan, het door- en terugschuiven van spelers moeizaam gaat. Wanneer er spelers langdurig geblesseerd raken of stoppen met voetballen kunnen er teams ontstaan met te weinig spelers. Met de nieuwe werkwijze willen wij anticiperen en eventuele problemen voor zijn.
  5. Er zal continu overleg plaatsvinden tussen de trainer(s), coach(es) en de Technische Commissie over de ontwikkeling van de spelers. Doorschuiven kan een optie zijn wanneer een speler zich extreem goed ontwikkelt, het niveau van het team is ontstegen en toe is aan een nieuwe uitdaging. Terugschuiven kan een optie zijn, wanneer een speler zich niet voldoende ontwikkelt, het niveau van het team niet meer aan kan en toe is aan een andere uitdaging.
  • Net als afgelopen seizoen, wil VVM de doorstroming van de jeugd naar de senioren nog meer verbeteren. Op het moment dat de stap van de jeugd naar de senioren gemaakt moest worden haakten voorheen meerdere jeugdspelers af, onder anderen ook door het grote verschil in niveau. Als club zijnde willen wij hier nauw bij betrokken zijn om te zorgen dat de jeugdspelers de stap naar de senioren wél weten te maken. Afgelopen seizoen zijn er 4 jeugdspelers aangesloten bij de selectie. Ook hebben 10 jeugdspelers de stap gezet richting de zaterdag 3, zondag 2 of zondag 3. Wij zijn als club erg trots als eigen jeugdspelers aansluiten bij de senioren, dit is een belangrijk speerpunt voor de komende seizoenen binnen VVM.
  • Aankomend seizoen zullen er verschillende trainingsactiviteiten worden verzorgd. Gedurende het seizoen zullen de spelers van VVM onder anderen de mogelijkheid krijgen te trainen als een prof, onder professionele begeleiding!

  Wij hopen iedereen hiermee voldoende geïnformeerd te hebben voor volgend seizoen. Laten we er een sportief, leerzaam, succesvol en vooral plezierig seizoen van maken!

  Met sportieve groet,
  De Technische Commissie