• Voetbal Vereniging Monnickendam (VVM) wil eraan bijdragen dat de leden met veel plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Het sportpark moet een ontmoetingsplaats zijn en blijven waar sporters gezamenlijk met plezier en voldoening kunnen voetballen. Normen en waarden bij beoefening van de voetbalsport vinden wij, als club, belangrijk.

VVM wil alle leden binnen hun persoonlijke mogelijkheden zo goed mogelijk laten voetballen. Enthousiasme, ontspanning en plezier zijn daar de belangrijkste elementen. Het streven is om alle teams op een dusdanig niveau aan de competitie te laten deelnemen welke voldoende uitdaging biedt om beter te gaan voetballen. Wij proberen de teams op het hoogst haalbare niveau te laten spelen. Door de ontwikkeling van zowel het voetballend vermogen als het verenigingsgevoel willen we bewerkstelligen dat VVM een vereniging is om trots op te zijn.

Op alle vlakken wil de club zich ontwikkelen. Door de Business Club van VVM is een enorme kwaliteitsimpuls van de jeugdopleiding mogelijk gemaakt. Om zo goed mogelijk gebruik te maken van deze financiële impuls hebben wij gekozen voor een nieuwe opzet binnen de jeugdopleiding.

• Binnen de jeugdopleiding krijgen we een vaste structuur: Martin Cevat wordt Hoofd Jeugdopleiding, Martijn Kaars en Damon Mirani worden zijn assistenten. Dit drietal vormt samen de Technische Commissie.
  • Martin Cevat - Hoofd Jeugdopleidingen
  • Damon Mirani - Assistent Jeugdopleidingen
  • Martijn Kaars - Assistent Jeugdopleidingen
    • VVM probeert zoveel mogelijk gediplomeerde trainers aan de club te binden en op te leiden. Afgelopen seizoen heeft er, dankzij de impuls van de Business Club, een trainerscursus plaatsgevonden bij VVM. Hierbij stond ontwikkeling van de trainers van VVM voorop, met de nadruk op het trainen van pupillen. Hoe beter de trainers de trainingen geven, hoe beter de spelers zich kunnen ontwikkelen.
    • Om de trainers van VVM zo goed mogelijk te begeleiden en op te leiden, heeft de Technische Commissie 1 op 1 gesprekken met de trainers gevoerd. Bij deze gesprekken kunnen de trainers punten aangeven waarbij zij sturing/hulp nodig hebben. Ze komen ook met input wat er beter kan en moet zodat de hele gehele jeugdopleiding vooruitgaat. Na het succes van het afgelopen seizoen zullen deze gesprekken komend seizoen zeker weer gevoerd gaan worden en een belangrijke rol gaan vervullen bij het ontwikkelen van de trainers bij VVM.
    • Om de doelstellingen van VVM te bereiken, willen wij gebruik maken van, door de KNVB aangereikte, hulpmiddelen. Een voorbeeld hiervan is Dotcomclub, het nieuwe speler-volgsysteem van VVM. Dotcomclub is een uitgebreid programma waarin trainers de trainingen en wedstrijden kunnen verwerken. Vanaf aankomend seizoen zal hier intensief gebruik van worden gemaakt bij VVM.
    • Wederom dankzij de impuls van de Business Club kan er gebruik worden gemaakt van technologische hulpmiddelen om trainingen en wedstrijden te analyseren. VVM heeft hiervoor de beschikking over een camera inclusief een zogeheten Actionstick. De camera kan, met behulp van de Actionstick, vast worden gemaakt aan een van de lichtmasten en daardoor van mooie hoogte een wedstrijd of training vastleggen. Vervolgens kunnen de trainingen of wedstrijden worden geanalyseerd met behulp van Dotcomclub.
    • Beginnend bij de bovenbouw zullen, vanaf aankomend seizoen, de even leeftijdscategorieën niet meer bestaan bij VVM (de O14, O16 en O18). We hebben ervoor gekozen om vanaf de O13 door te selecteren naar alleen nog de oneven leeftijdscategorieën. Hiervoor hebben wij gekozen om de volgende redenen:
    1. Doordat VVM een relatief kleine voetbalvereniging is, hebben wij gemerkt dat er relatief grote kwaliteitsverschillen bestaan binnen de jeugdteams. Doordat er aankomend seizoen wordt doorgeselecteerd zal het niveauverschil kleiner worden omdat spelers (m/v) van 2 leeftijdscategorieën in één team zullen komen. Eigenlijk wordt er teruggegaan naar het idee van de A-, B-, C- en D-junioren.
    2. Doordat dat kwaliteitsverschillen kleiner worden binnen één elftal zullen de spelers zich beter ontwikkelen, er wordt meer op eigen niveau gevoetbald. De speler zullen meer op de juiste manier worden uitgedaagd.
    3. Doordat spelers van 2 leeftijdscategorieën in één team komen, zal het makkelijker zijn om talentvolle, jongere spelers door te schuiven. Ook zal het minder ingrijpend zijn om minder talentvolle, oudere spelers terug te schuiven.
    4. In het verleden is gebleken dat wanneer er wel teams in de even leeftijdscategorieën bestaan, het door- en terugschuiven van spelers moeizaam gaat. Wanneer er spelers langdurig geblesseerd raken of stoppen met voetballen kunnen er teams ontstaan met te weinig spelers. Met de nieuwe werkwijze willen wij anticiperen en eventuele problemen voor zijn.
    5. Er zal continu overleg plaatsvinden tussen de trainer(s), coach(es) en de Technische Commissie over de ontwikkeling van de spelers. Doorschuiven kan een optie zijn wanneer een speler zich extreem goed ontwikkelt en het niveau van het team is ontstegen. Terugschuiven kan een optie zijn, wanneer een speler zich niet voldoende ontwikkelt en het niveau van het team niet meer aan kan.
    • VVM wil de doorstroming van de jeugd naar de senioren verbeteren. Door het grote verschil in niveau haken jeugdspelers af. Wij willen deze stap verkleinen door een overbruggingselftal op te zetten. Het komend seizoen zal hier vorm aan gegeven worden binnen VVM.
    • Aankomend seizoen zullen er Masterclass-trainingen worden verzorgd. Gedurende het seizoen zullen de spelers van VVM de mogelijkheid krijgen te trainen als een prof, onder professionele begeleiding!

Wij hopen iedereen hiermee voldoende geïnformeerd te hebben voor volgend seizoen. Laten we er een sportief, leerzaam, succesvol en vooral plezierig seizoen van maken!

Met sportieve groet, de Technische Commissie