• Zaterdag 9 maart 2019
    Door: Jan Slaats

Wedstrijdverslag Monnickendam 1 - Buitenveldert sc. 1

Monnickendam ontving deze zaterdag Buitenveldert, eerder dit seizoen werd Monnickendam daar op een 7-2 nederlaag getrakteerd. Reden voor de Monnickendammers om iets recht te zetten. Buitenveldert bivakkeert in de gevarenzone en moet wedstrijden gaan winnen om zich veilig te spelen. Monnickendam ging voortvarend van start en dat leverde in de eerste minuten al een dot van een kans op. Robin Schaaf gaf op volle snelheid de bal mooi voor, maar Pruim en Ronday misten in deze situatie volledig de bal. Monnickendam speelde slordig. Een groot misverstand tussen beide backs de Wit en Pruim werd geweldig afgemaakt door Buitenveldert-spits Puysselaar, die keeper Luuk Boontje kansloos liet: 0-1.

Buitenveldert staat veel te laag gezien hun voetbalcapaciteiten. Individueel zijn het vaardige spelers en het collectief is ook in orde. Monnickendam miste vanmiddag Moustafa en Reugenbrink op het middenveld, daardoor had Monnickendam veel balverlies. Elke aanval van de Amsterdammers was gevaarlijk, maar Boontje hield zijn doel verder schoon. Dat gold ook voor keeper Justin Bohus aan Buitenveldert kant, tot aan het eind van de eerste helft. Toen ging hij in de fout waar Kid Ronday met een kopbal van profiteerde: 1-1. Met deze stand was het ook tijd voor de thee.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde: een slordig Monnickendam en een gretig Buitenveldert. Het spel ging op en neer. Na een uur spelen werd Robin Schaaf vervangen door Donny Reugenbrink, Deze zorgde middels een vrije trap in de 70ste minuut, die snoeihard werd ingekopt door Mark Root, voor de 2-1. Monnickendam dacht de buit binnen te hebben echter lang genieten konden zij niet, in de jacht op de 3-1 zagen de verdedigers de gevaarlijke Buitenveldert spits helemaal over het hoofd. Deze Puysselaar kon oog in oog met Boontje ongehinderd het leer in de touwen jagen: 2-2. Nadat de Buitenveldert-speler Brian Krijger een domme tweede gele kaart pakte kon hij met rood inrukken. Die laatste tien minuten zette Monnickendam alles op alles om toch de overwinning over de streep te trekken maar het ontbrak Monnickendam aan scherpte en speelde daarom 2-2 gelijk.

De nummer twee ZOB speelde thuis ook gelijk, 1-1 tegen Zandvoort, waardoor de voorsprong op drie punten blijft. Volgende week wacht Monnickendam de uitwedstrijd tegen HFC EDO uit Haarlem.