• Zaterdag 2 november 2019
    Door: Jan Slaats

Wedstrijdverslag Roda '46 1 - Monnickendam 1

Het spreekwoord ´Een goed begin is het halve werk' sloeg zaterdag echt op Monnickendam tegen Roda 46 uit Leusden. Monnickendam, een nieuwkomer in de eerste klasse, moet weten dat er elke wedstrijd geknokt moet worden voor een goed resultaat. Zaterdag begon Monnickendam echter afwachtend en geheel tegen de gewoonte in met 4-4-2 opstelling i.p.v. de vertrouwde 4-3-3 veel te slap aan de wedstrijd. Dat leverde al direct problemen op. Roda speelt al wat langer in deze klasse en kent het klappen van de zweep en zette Monnickendam flink onder druk. Dat leverde al een doelpunt op. In de 10de minuut kreeg Roda speler Jamal Lachkar een vrije doorloop naar het Monnickendam doel en plaatste de bal in de verre hoek: 1-0. Monnickendam was nog niet wakker geschud door deze situatie. Roda kon daardoor ongehinderd 10 minuten later de tweede treffer noteren, middels Roda speler Tristan Wallet: 2-0. Na een half uur Had Monnickendam nog maar twee schoten op het Roda doel kunnen produceren en die werden door Roda keeper Daan Broere met moeite verwerkt.

De Monnickendammers werden na een half uur wakker en konden meer druk geven op het Roda doel, maar konden nog geen potten breken. Jeffrey Gits kwam oog in oog met Roda keeper Daan Broere en speelde deze uit, maar Broere wist met uiterste inspanning de bal tot corner te verwerken. Deze corner bleef ook onbenut voor de groenhemden, zodat de rust werd gehaald met een 2-0 score in het voordeel van Roda 46.

De tweede helft gaf een geheel ander spelbeeld te zien met een Monnickendam in de vertrouwde 4-3-3 opstelling met Tom Pruim in de spits en dat leverde geen windeieren op. In de 54ste minuut kon Kid Ronday de Roda keeper Daaan Broere verschalken. Hij kon de bal van de knie van Kid pakken, maar liet Kid ongemoeid met de knie 2-1 aantekenen. Vijf minuten later was het J.P. Vis, die uit een corner 2-2 maakte. Monnickendam rook bloed en wilde van de gelegenheid gebruik maken om het op dit moment onthutste Roda '46 de genade klap te geven. Het pakte echter geheel anders uit. Doordat Monnickendam alles gaf om over Roda heen te gaan werd er achterin veel ruimte weggegeven en daar profiteerde Roda van. Monnickendam keeper Dani Jesse Koster moest in de 80ste minuut ver uit zijn goal de bal wegwerken, maar behandelde de bal niet goed. I.p.v. de bal over de zijlijn uit te schieten kwam hij in de voeten van Roda speler Quintin Oliekan. Deze passeerde de Monnickendam goalie met een lob: 2-3. Een domper voor Monnickendam dat dacht nog met een goed resultaat weg te komen uit Leusden, maar het liep geheel anders. De groenhemden speelden alles of niets en daar profiteerde Roda met 100% van in de 88ste minuut was het Roda weer dat scoorde door Nigel van Zelst en in de blessure tijd maakte Quentin Oliekan er zelfs nog 5-2 van. Deze uitslag doet Monnickendam pijn. Het was absoluut niet nodig om te verliezen, maar in deze klasse worden alle foutjes afgestraft een goede les is geleerd en volgende week thuis tegen Argon uit Mijdrecht moeten er punten worden gepakt om mee te blijven doen in deze klasse.