• Zaterdag 19 oktober 2019
  Door: Jan Slaats

  Wedstrijdverslag Huizen 1 - Monnickendam 1

  Vandaag de uitwedstrijd van Monnickendam tegen en in Huizen. De nummer één tegen de nummer vier, verschil drie punten dus Monnickendam kon bij winst zaken doen in Huizen. Vanaf de aftrap waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd. Huizen bleek een degelijke ploeg die graag van achteruit het spel opbouwt. Monnickendam kon zich in het begin redelijk onder de druk uit voetballen en creëerde in de vijfde minuut al een kans. Tom Pruim schoot de bal in het kruis, maar Huizen keeper Jaime Hensen redde.

  Na een kwartier werd de druk op het Monnickendam doel groter en het was aan Monnickendam keeper Dani Koster te danken dat hij de nul hield met miraculeuze reddingen. Na een half uur mocht Monnickendam aanleggen voor een vrije trap op de rand van de zestien meter van Huizen. Donny Reugebrink legde de bal panklaar, maar werd weg gewerkt met als gevolg een snelle counter van Huizen die met twee man alleen voor keeper Dani Koster op doken deze redde weer erg goed. Huizen voerde wel de boventoon met goed verzorgd voetbal, maar stuitte telkens op de sluitpost van Monnickendam, zodat de rust werd gehaald met een 0-0 stand.

  De tweede helft ging Huizen de druk wat meer opvoeren en daar had Monnickendam het heel moeilijk mee, maar bleven overeind omdat de Huizenaren met het afronden slordig waren. Het zag er naar uit dat het een 0-0 wedstrijd zou blijven, tot in de 70ste minuut Huizen een penalty mocht nemen. De overigens goed leidende vrouwelijke scheidsrechter mevrouw Helm constateerde opzettelijk hands binnen de zestien meter discutabel, maar werd toch gegeven. De kans werd benut door Dani Schmitz alhoewel keeper Dani koster wel de goede hoek had gekozen: 1-0.

  De laatste twintig minuten moest Monnickendam alles of niets gaan spelen, daar kreeg Huizen het toch wel moeilijk mee, maar de gelijkmaker bleef uit door goed verdedigen van Huizen. Dit was de derde uitwedstrijd van Monnickendam die min of meer werd beslist door een discutabele strafschop wat dat betreft zit het daarin voor de Monnickendammers niet mee. Volgende week komt de bekende mede promovendus ZOB op bezoek en dan kijken we of Monnickendam thuis zijn derde overwinning kan pakken.