• Zaterdag 16 maart 2019
    Door: Jan Slaats

Wedstrijdverslag EDO hfc 1 - Monnickendam 1

Zaterdag moest Monnickendam na twee teleurstellende uitslagen, verlies Jong Holland thuis en gelijk spel Buitenveldert thuis, tegen HFC EDO uit Haarlem de draad weer oppakken. Monnickendam nam gelijk het initiatief en dat leverde in de eerste minuten al de eerste 100% kans op. Tom kopte voor Monnickendam echter op de lat. Monnickendam dicteerde het spel en HFC EDO liet het gebeuren en wist met kunst en vliegwerk Monnickendam van het scoren af te houden. Monnickendam keeper Luuk Boontje had weinig te doen. Het eerste schot op doel kwam van HFC EDO speler Florian Toen, maar werd door Boontje keurig verwerkt. Nog geen minuut later verzilverde gelegenheidsback Mark Root een door zichzelf opgezette aanval, die in eerste instantie nog werd gekeerd door EDO keeper van Zalinge, maar in de rebound schoof Root de bal in de uiterste hoek 0-1. Monnickendam deed zich te kort door het aantal kansen die zij hadden niet te benutten dus werd er met deze stand gerust.

De tweede helft was Monnickendam nog niet helemaal bij de les en daar profiteerde de slimme spits van EDO Jeroen ketting van. Als een duvel uit een doosje dook hij op bij de tweede paal waar hij de bal na een hoge voorzet vrij voor het inkoppen had 1-1. Lang konden de Haarlemmers niet van de gelijkmaker genieten. Het Kid Ronday kwartiertje brak aan. Een aanval opgezet door Jeffery Gits werd breed gelegd op Donny Reugenbrink. Die schoot de bal tussen de palen, maar van Zalinge redde deze inzet, maar Ronday verschalkte hem toch in de rebound 1-2. Vijf minuten later was het linksback Danny Persijn die de aanval opzette en op de achterlijn de bal voorgaf, die Ronday weer weergaloos afmaakte 1-3. Weer vijf minuten later was het weer raak en maakte Ronday het werk met een loepzuivere hattrick af 1-4. Met nog een kwartier te spelen was de buit voor Monnickendam binnen. Er volgden nog wel een aantal kansjes, maar die bleven onbenut. Monnickendam hoefde niet meer en EDO geloofde er niet meer in om het resultaat te keren. Monnickendam werd in het laatste kwartier wel weer slordig met veel balverlies waardoor EDO toch nog kon laten zien dat ook zij kunnen voetballen, maar de stand bleef zoals hij was 1-4. Monnickendam tevreden naar huis waar volgende week AMVJ naar Monnickendam komt.