• Zaterdag 7 december 2019
    Door: Jan Slaats

Wedstrijdverslag Monnickendam 1 - HSV De Zuidvogels 1
    Balsponsor: Stucadoorsbedrijf Willem de Wit

Na de winst vorige week in Woudenberg zag Monnickendam de wedstrijd van zaterdag tegen Zuidvogels uit Huizen met vertrouwen tegemoet. Zuidvogels uit Huizen staat drie punten boven Monnickendam, dus voor Monnickendam de ultieme mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen en aansluiting te houden met de middenmoot.

De wedstrijd begon van beide kanten afwachtend en er gebeurde weinig. Zuidvogels was de enigszins beter voetballende ploeg, maar de Groenhemden wisten de gasten goed partij te geven en van scoren af te houden. Op slag van het rustsignaal was het echter Monnickendam dat op voorsprong kwam. Milco Binken wist in een druk strafschopgebied de bal keurig vrij te spelen en de 1-0 in de touwen te werken. Een minuut later kon Monnickendam de voorsprong nog vergroten. Binken gaf de bal breed op de snelle Jeffrey Gits, die oog in oog stuitte op de keeper Danny Versteegt.

De tweede helft begon en Monnickendam was nog in jubelstemming van de voorsprong vlak voor rust. Zuidvogels wist vanaf het beginsignaal de stand gelijk te trekken 1-1 totaal onnodig, maar het was weer gelijk. Na ruim een uur spelen kwam Monnickendam toch weer op voorsprong. Jesse Braspenning schoot een afgeslagen bal van buiten de zestien meter snoeihard in de goal en het was weer 2-1. Zuidvogels bracht echter vanaf de aftrap de stand weer op gelijke hoogte 2-2 en weer totaal uit het niets. Monnickendam was nog in hoger sferen vanwege de net verkregen voorsprong en was dus weer niet bij de les. Beide partijen dorsten geen risico te nemen om de volle winst binnen te halen, zodat de wedstrijd tot aan het eindsignaal voort kabbelde. Eindstand 2-2. De middenmoot staat allemaal nog dicht tegen elkaar, maar Monnickendam moet volgende week uit tegen de koploper WV-HEDW. Daar mag niet verloren worden, anders ziet het er niet goed uit voor de Monnickendammers.