• Zaterdag 25 januari 2020
    Door: Jan Slaats
    Balsponsor: Combi Jos de Wolf

Wedstrijdverslag Monnickendam 1 - AFC 1

Na de winterstop moest Monnickendam op jacht naar punten voor lijfsbehoud in de eerste klasse. Na een geslaagd trainingskamp in Malaga moesten de mannen van Ab Persijn het in de eerste wedstrijd na de winterstop opnemen tegen AFC . De Amsterdammers staan redelijk veilig op de achtste plek en Monnickendam twaalfde, maar AFC is volop in de strijd voor de titel van de tweede periode. Monnickendam begon afwachtend aftastend, want AFC is in feite een onbekende tegenstander. In het verleden speelden beiden samen in de tweede klasse, maar AFC speelt al vijf jaar eerste klasse. Al snel werd duidelijk dat de Monnickendammers een moeilijke middag gingen krijgen. AFC dicteerde en Monnickendam volgde zonder een echte kans te creƫren. Een half uur hield Monnickendam de schade beperkt, maar toen opende AFC de score. Floris Dokkum frommelde de bal langs de Monnickendam verdediging het doel in: 0-1. Tien minuten later op slag van rust was het weer raak voor de Amsterdammers. Je ziet het bijna nooit meer, maar het kan wel, een corner ineens in de goal. Daryl Gerritsen flikte het: 0-2.

Na de thee hetzelfde spelbeeld, met het verschil dat Monnickendam zich offensiever opstelde, maar tot echte kansen kwam Monnickendam niet. AFC keeper Gijs van Zetten had tot diep in de tweede helft weinig of niets te doen, tot Donny Reugebrink een vrije trap afvuurde, maar van Zetten redde bekwaam. Na een kwartier maakte Thierry van de Kooye aan alle illusies van Monnickendam een eind en gooide de wedstrijd op slot met een derde treffer voor AFC: 0-3. Op de ranglijst gebeurde weinig. Monnickendam staat nog twaalfde. Met de uitwedstrijd volgende week tegen directe concurrent BOL weten de Monnickendammers dat daar gewonnen moet worden, om zicht te houden op lijfsbehoud in de eerste klasse.