• Zaterdag 8 februari 2020
    Door: Jan Slaats
    Balsponsor: Haas Techniek Beheer

Wedstrijdverslag Monnickendam 1 - SV Huizen 1

Zaterdag, Monnickendam ontvangt SV Huizen. Daar in Huizen verloor Monnickendam met 1-0 van Huizen door een laat in de wedstrijd toegekende discutabele penalty, dus Monnickendam had wat goed te maken en was gebrand op een overwinning. Gezien de ranglijst is een overwinning op Huizen zeer gewenst. Vanaf de aftrap was het al direct duidelijk dat Huizen hier niet aan mee wilde werken en het was aan Monnickendam keeper Dani Koster te danken dat Monnickendam niet na één minuut spelen al op achterstand kwam. Een schot op doel werd door hem met een katachtige sprong uit de kruising gehaald. Monnickendam was gewaarschuwd. Na vijf minuten was het Donny
    Reugebrink die Huizens keeper Joshua Lo-Asioe verraste uit een vrije trap. Donny zag deze keeper te ver van de doellijn staan en lepelde de bal over hem heen. Onderkant lat stuiterde de bal weer het veld in. Huizen was voetballend beter dan Monnickendam. Maar toch wist Monnickendam na een half uur op voorsprong te komen. Tom Pruim knalde op goal, maar de keeper redde en in de rebound was het Jeffrey Gits zijn inzet die via de borst van Huizen speler Jeroen Lamme het eigen doel in hobbelde: 1-0. Ondanks een heersend Huizen wist Monnickendam dankzij keeper Koster met deze stand de rust te halen.

De tweede helft drong Huizen steeds meer aan en het was weer aan Koster te danken dat Monnickendam standhield. Ook de verdediging van Monnickendam verdient een pluim. Bij elke poging van Huizen werd de inzet vaak geblokt. Tot de tachtigste minuut hield Monnickendam
    stand en moest toe zien hoe invaller Robert Knul de stand gelijk trok. Monnickendam wilde meer dan een gelijkspel en kreeg doordat Huizen ook niet tevreden was met één punt daar nog wel de kansen voor, maar die werden op een haar na gemist. Ook Huizen moest zich ondanks en veldoverwicht tevredenstellen met één punt. Voor Monnickendam wacht volgende week de lastige uitwedstrijd tegen ZOB.