zaterdag 15 september 2018

Wedstrijdverslag Monnickendam MO11-1 - SDOB MO11-2

De laatste wedstrijd in de eerste ronde voor de beker is die tegen SDOB. Zal het Monnickendam lukken om alle drie de bekerduels te winnen?

Het begint in ieder geval goed. Al na vier minuten spelen zet Jenny de 1-0 op het scorebord als zij in een aanval samen met Shantey beheerst in het doel schiet.

Het blijft lange tijd 1-0. SDOB valt aan, maar Lieve en Zoey verdedigen en keeper Luna redt. Monnickendam valt daarna weer aan. Jenny schiet en daarna is er nog een afstandsschot van Nena dat over gaat. SDOB is daarna weer voorin te vinden. Dana verdedigt en geeft een corner weg. SDOB is op zoek naar de aansluitingstreffer. Er is nog een corner, maar ook deze resulteert niet in een doelpunt.

Nieuw dit seizoen is het indribbelen van uitballen en corners en een korte time-out halverwege de eerste en tweede helft. Het indribbelen zorgt af en toe nog voor verwarring, bijvoorbeeld bij een corner als iedereen klaar staat om de voorzet op te vangen en de corner ingedribbeld wordt.

Shantey en Jenny vallen aan voor Monnickendam, maar kunnen de voorsprong niet vergroten. Het schot van Jenny gaat recht op de keeper af en levert niet meer op dan een hoekschop.

Daarna valt SDOB aan. De spits passeert keeper Luna met een schot vanaf de rechterkant en brengt SDOB langszij: 1-1.

SDOB zet nu door en een paar minuten later komen zij op voorsprong als Luna ver uit haar doel komt en wordt gepasseerd: 1-2. Weer enkele minuten later schiet Luna de bal uit, maar deze komt bij SDOB uit. De spits van SDOB bedenkt zich niet, valt gelijk aan en scoort: 1-3. Daarna is het rust.

Als 8 minuten na rust de bal in de drukte voor de voet van Kate valt, bedenkt zij zich geen moment en schiet knap in de linker hoek. Haar eerste doelpunt is een feit en zij brengt Monnickendam hiermee terug in de wedstrijd: 2-3. Tot een gelijkmaker voor Monnickendam komt het echter niet. Enkele minuten later maakt SDOB vanuit een aanval over rechts de 2-4.

Uit hervatting na de time out halverwege de tweede helft, gaat SDOB gelijk in de aanval. Keeper Luna redt echter knap en gooit haar lichaam in de baan van het schot.

Daarna valt Monnickendam aan. Dit levert enkele corners op, maar leidt niet tot een doelpunt. Ook SDOB weet echter niet vanuit de corner te scoren. De spits staat helemaal vrij bij de tweede paal, maar schiet naast.

Jenny en Nena vallen nog eens aan, maar Jenny schiet naast.

Vijf minuten voor tijd valt SDOB "drie-vrouw-sterk" aan. Keeper Luna zit er nog aan, maar in de drukte voor het doel scoort SDOB alsnog: 2-5.

Vlak voor tijd komt Luna gedurfd uit haar goal, maar de bal blijft liggen bij de tweede spits van SDOB. Zij brengt de eindstand op 2-6.

Monnickendam MO11-1 - SDOB MO11-2

Monnickendam MO11-1 - SDOB MO11-2 1