• zaterdag 8 september 2018

Wedstrijdverslag Monnickendam MO11-1 - IJburg AFC MO11-4

Het voetbalseizoen is weer begonnen! De eerste wedstrijd voor de MO11-1 is het bekerduel tegen IJburg AFC MO11-4.

Na het vertrek van keeper Liz is er nog geen vaste sluitpost gekozen en coach Anton probeert nog verschillende opties uit. De eerste helft verdedigt Nena het doel voor Monnickendam.

Monnickendam komt vlot uit de startblokken. Al na een halve minuut spelen is de eerste aanval van Shantey en Jenny daar. Het schot gaat echter naast. Na drie minuten spelen is het wel raak en is de eerste goal van het nieuwe seizoen een feit. Kate speelt Jenny aan vanaf het middenveld. Jenny schiet knap in de linker hoek en zet de 1-0 op het scorebord.

Niet veel later speelt Jenny Shantey aan vanaf links. Shantey schiet knap raak: 2-0. Het gaat hard. Slechts een minuut later legt Jenny de bal af op Shantey. Shantey zet voor. De voorzet is eigenlijk te scherp, maar gaat er via de keeper direct in: 3-0.

Na ruim een kwartier brengt de keeper van IJburg de bal met een schot vanaf de grond weer in het spel. Monnickendam onderschept de bal en Jenny scoort in de verre hoek: 4-0.

Nog geen minuut later gaat Shantey alleen op de keeper af. Zij prikt de bal echter naast.

Enkele minuten voor rust gaat Jenny alleen op het doel af, maar de keeper van IJburg redt.

In de tweede helft zet Anton Floor op doel.

Vijf minuten na rust maakt Shantey de 5-0.

Weer vijf minuten later Schiet Nena een vrije trap fraai via de onderkant van de lat in het doel: 6-0.

Monnickendam blijf aanvallen. De bal komt uit de kluts voor de voeten van Shantey. Het schot gaat op de buitenkant van de paal. Er is een aanval van Lisa en Shantey, maar Shantey schiet over. Bij een volgende aanval wordt een schot van Shantey van richting veranderd. De keeper van IJburg redt knap.

Even later komt Shantey alleen voor de keeper en is het wel raak. Zij scoort de 7-0.

Met nog een klein kwartier op de klok rukt Kate op met de bal aan de voet. Zij legt af op Shantey. Zij schiet echter naast.

Even later valt Dana aan. De keeper redt eerst nog knap, maar uit de rebound scoort Dana alsnog via onderkant lat, hoog links in de hoek: 8-0.

Het is vandaag Monnickendam wat de klok slaat. Een voorzet van Shantey gaat langs iedereen en verrast ook Dana bij de tweede paal. De keeper van IJburg coacht haar team goed en zet iedereen neer. Zij redt daarna knap, maar vervolgens, bij een schot van Nena, zit zij nog wel aan de bal, maar weet het schot niet te keren: 9-0.

Nena gaat op zoek naar meer goals, maar komt niet meer tot scoren. Zij pingelt voorin en loopt zelf de bal over de achterlijn. Daarna schiet zij vanaf links, maar gaat de bal in het zijnet.

Shantey mag de laatste minuten op doel. Anton zet Zoey voorin. Dana neemt haar plaats achterin over. Zoey valt gelijk aan, maar er staan veel verdedigers in de weg. Een minuut later gaat zij echter weer op het doel af. Zij kapt zichzelf vrij en scoort haar eerste goal! 10-0.

Het doelpunt smaakt naar meer en niet veel later onderschept Zoey de bal. Zij legt de bal voor zichzelf neer en schiet hard via binnenkant paal in het doel. Hiermee komt de eindstand op 11-0.

Monnickendam MO11-1 - IJburg AFC MO11-4

Monnickendam MO11-1 - IJburg AFC MO11-4 1