Zaterdag 13 oktober 2018

Wedstrijdverslag Monnickendam MO11-1 - Buitenveldert sc. MO11-3

De zon schijnt. Zowel letterlijk als figuurlijk, want het is vandaag uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar en de meiden van Monnickendam staan na drie wedstrijden spelen nog altijd aan kop in de competitie en het team heeft de laatste paar weken een geweldige ontwikkeling gemaakt. Vandaag komt Buitenveldert proberen om Monnickendam het eerste puntverlies te laten lijden.

In de eerste vijf minuten is er een licht overwicht voor Buitenveldert. Zoey en Dana houden het echter goed dicht achterin. Lisa en Annabel storen al vroeg op het middenveld. Luna doet goed mee en duikt op de bal, die over de verdediging heen valt.

In de achtste minuut zetten Nena en Shantey de aanval op. Zij tikken goed over en weer, maar de verdediging van Buitenveldert is niet onder de indruk en weerstaat de aanval.

Na elf minuten spelen schiet Jenny tegen de keeper van Buitenveldert. De afvallende bal is voor Nena en zij maakt de 1-0.

Niet veel later geeft Shantey de bal mee aan Jenny voorin. Zij komt niet langs de verdediging. Shantey springt bij, maar haar schot kan eenvoudig worden opgepakt door de keeper.

Vlak voor de time-out, als de keeper van Buitenveldert de bal in het spel brengt, vangt Jenny deze op en zet druk. Het leidt alleen niet tot echt gevaar.

Na de time-out valt Buitenveldert aan en schiet op doel. Luna heeft de bal klemvast. In een volgende aanval van Buitenveldert verdedigt Shantey mee. Zoey assisteert haar. Luna moet in actie komen en werpt zich op de voeten van de spits van Buitenveldert. Het levert Buitenveldert een corner op. Er volgt een fase waarin Buitenveldert stevig druk zet. Luna kan de bal wegschieten. Buitenveldert is nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, maar Monnickendam houdt stand.

Een paar minuten voor rust komt Monnickendam er ook weer uit, maar ook Buitenveldert heeft het achterin goed op orde.

Er is nog een schot van Shantey, nadat zij de doeltrap van Buitenveldert opvangt, maar het schot gaat ver naast.

Daarna is het rust.

De tweede helft is voor Buitenveldert. In de eerste paar minuten na rust komt Monnickendam er nog wel een paar keer uit. Een doeltrap van Buitenveldert wordt opgevangen, maar de doelpoging die hierop volgt gaat mis. Een schot op doel door Buitenveldert kan door Luna worden gestopt met de voet.

Een kleine tien minuten na rust keert Luna een schot van Buitenveldert. Zoey grijpt in bij het schot uit de rebound. Het levert Buitenveldert een hoekschop op. Buitenveldert houdt Monnickendam onder druk. Een schot wordt van richting veranderd en gaat naast. Uit de corner volgt een schot op doel. Luna duikt, maar kan er net niet bij. De bal komt op de paal en Zoey kan wegwerken.

Dan volgt de time-out.

Na de time-out is het overleven voor Monnickendam. De verdediging knarst en kraakt onder de druk van Buitenveldert. Keeper Luna houdt haar doel echter nog altijd schoon.

De spits van Buitenveldert staat per ongeluk op de voet van Zoey. Zoey moet worden gewisseld.

Bij een volgende aanval van Buitenveldert kan Luna met gestrekt been ternauwernood de bal naast het doel werken.

Vlak voor tijd is er een voorzet van Buitenveldert. Luna zit er nog net aan waardoor de spits bij de tweede paal de bal alleen nog naast kan lopen.

In de allerlaatste minuut is er nog een hoekschop voor Buitenveldert. Vrijwel iedereen van Monnickendam is nu mee terug. Buitenveldert krijgt ook nu de bal er niet in. En dan volgt het verlossende eindsignaal en blijven de zwaar bevochten drie punten in Monnickendam.

De meiden voeren na de vierde speelronde nog steeds de ranglijst aan en voelen alleen de hete adem van RCZ, dat ook nog geen puntverlies heeft, maar een wedstrijd minder gespeeld heeft, in de nek.

Monnickendam MO11-1 - Buitenveldert sc. MO11-3

Monnickendam MO11-1 - Buitenveldert sc. MO11-3 2