• Zaterdag 30 november 2019
    Door: Jan Slaats

Wedstrijdverslag Woudenberg 1 - Monnickendam 1

Zaterdag stond de belangrijke uitwedstrijd in en tegen Woudenberg op het programma. De trainers van Monnickendam hadden deze week wel kopzorgen om met een representatief elftal naar Woudenberg af te reizen. Linksback Danny Persijn is voor drie wedstrijden geschorst wegens de directe rode kaart tegen FC Breukelen. Danny is dus tot aan de winterstop geschorst. J.P. Vis is geblesseerd aan de knie, Barrie de Wolf is op vakantie, dus de gehele achterhoede was omgezet. De altijd hard werkende spits Tom Pruim met 75 goals voor Monnickendam op zijn naam stond rechtsback. Gelukkig weer een oude bekende Mark van Geemen terug in het centrum op de plek van Vis en de onfortuinlijke Mark Root op linksback. Onfortuinlijk? Na tien minuten kreeg Mark al last van zijn hamstring en moest vervangen worden door Kay Rensen. En de supersub Milco Binken, vorige week met twee goals tegen Breukelen, nu in de basis op de plek van Tom Pruim.

Ook Woudenberg had problemen met geblesseerde spelers, dus speelde ook met een aantal invallers in de basis. Het werd deze middag al snel duidelijk dat Monnickendam hier niet hoefde te verliezen en creƫerde diverse kansen, maar de Woudenberg keeper Mike van der Vaart hield zijn doel schoon. Kid Ronday strandde telkens op deze van der Vaart. Na een half uur spelen was het dan toch raak. Kid Ronday gaf een slim steekballetje op de snelle Jeffrey Gits, die hier wel raad mee wist en hij passeerde van der Vaart: 0-1. Op slag van rust kreeg Monnickendam een domper te verwerken. Uit een vrije trap was het Joey Kooij (nee, niet de scheidsrechter), die de gelijkmaker scoorde, onhoudbaar voor Dani Koster in de verre hoek. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon Woudenberg met veel energie en dat leverde al direct een levensgrote kans op, maar werd op de doellijn gered. Vijf minuten later was het Milco Binken, die de veel te ver uit zijn goal staande keeper van der Vaart verraste terug krabbelend en totaal uit positie frommelde Binken de bal in de goal en het stond weer 1-2. Woudenberg mocht vandaag net als Monnickendam geen punten verliezen en nam meer risico om alles of niets te spelen. De Woudenberg keeper was vaak bij de middenlijn te vinden om meer druk op de Monnickendammers te zetten, die de bal moeilijk weg kregen uit de verdedigingslinie. Monnickendam keeper Koster had in de gaten dat de bal snel naar de snelle spitsen moest en dat lukte hem. Met een verre uittrap bereikte hij Gits en die wist er wel raad mee. Na een uur spelen bracht hij de stand op 1-3 en het had wel meer kunnen worden als Monnickendam het slimmer speelde, maar ieder ging voor zijn eigen kans. Gits wilde zijn hattrick maken en zag de totaal vrijstaande Ronday over het hoofd. In plaats van hem te bereiken schoot hij in het zijnet. Woudenberg bleef daardoor tot het eind knokken, omdat zij er nog in geloofden, maar gescoord werd er niet meer. Eindelijk kon Monnickendam na vijf nederlagen met drie punten mee in de bus naar huis. Volgende week weer een zware pot. Monnickendam ontvangt dan thuis Zuidvogels.