• Zaterdag 21 september 2019
    Door: Jan Slaats

Wedstrijdverslag Monnickendam 1 - BOL 1
    Balsponsor: Kees Hoogland

In de eerste wedstrijd in de eerste klasse gaf Monnickendam zijn visitekaartje af middels een klinkende overwinning op BOL. Vanaf de eerste minuut domineerde Monnickendam. Met goed veldspel waren zij BOL op alle fronten de baas. Het wachten op een doelpunt duurde echter lang, aanval op aanval werd telkens afgeslagen, maar na een half uur spelen kwam Monnickendam toch op de verdiende 1-0 voorsprong. Donny Reugenbrink scoorde uit een vrije trap (foto) waarbij hij de keeper van BOL Xander Snoek verraste met een droge knal in de korte hoek. Vijf minuten later scoorde Monnickendam weer maar Robin Schaaf werd afgevlagd wegens discutabel buitenspel, zodat er werd gerust met een 1-0 voorsprong voor Monnickendam.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien, een dominerend Monnickendam, maar Bol stond anders en hanteerde vaak de lange bal waarbij het middenveld werd over geslagen. Monnickendam maakte van de ontstane ruimtes goed gebruik. Jeffery Gits was met zijn snelheid een plaaggeest voor de BOL defensie, maar het duurde tot de 80ste minuut voor dat Kid Ronday op aangeven van Gits de 2-0 in kon koppen. Monnickendam dacht hiermee de buit binnen te hebben en namen wat gas terug, maar liet zich toch verrassen. Met weer een lange bal scoorde BOL de tegentreffer. Danny Konijn verschalkte de prima keepende Monnickendam keeper Dani Jesse Koster in de verre hoek: 2-1.

Het werd weer onnodig spannend voor Monnickendam in de laatste 10 minuten. BOL bleef met lange ballen het Monnickendam doel bestoken, maar JP Vis en Dani Koster konden vele ballen onschadelijk maken. In de 87ste minuut was Jeffery Gits weer de BOL verdediging te snel af. Uit zijn voorzet kreeg de onfortuinlijke BOL verdediger Molenaar de bal op de borst met de bedoeling hem naast het doel te werken, maar stuitte voor hem langs de verkeerde kant van de paal het doel in: 3-1. Maar desondanks was het weer BOL die het spannend maakte. Rene Rootlieb maakte twee minuten voor het eindsignaal weer de aansluittreffer 3-2. Het was echter Donny Reugenbrink, die voor Monnickendam in de blessuretijd de 4-2 binnen schoot waarbij de buit voor Monnickendam toch echt binnen was.

Volgende week Fc De Bilt uit. Zij verloren deze zaterdag van Fc Breukelen, dus die hebben dan wat goed te maken tegen Monnickendam.