• Zaterdag 5 oktober 2019
    Door: Jan Slaats

Wedstrijdverslag Scherpenzeel 1 - Monnickendam 1

Het debuut n de eerste klasse liep voor Monnickendam tot nog toe redelijk voortvarend, maar Monnickendam liep zaterdag dan toch in en tegen Scherpenzeel tegen de eerste verliespartij aan. Beide ploegen kenden elkaar niet of nauwelijks en dat resulteerde in een wat mak begin waarin beiden elkaar aftastten wat er tot de mogelijkheden behoorde deze middag. Toch was het Monnickendam dat na een kwartier brutaal de leiding nam. De snelle Jeffrey Gits wist zich handig te ontdoen van zijn tegenstander Edwin Aben en liep alleen op de Scherpenzeel keeper Coen Uiterwaal af. Deze ontfutselde de bal van Jeffrey’s voeten, maar deed dat buiten de zestienmeter en maakte daarbij hands. Een vrije trap van Donny Reugebrink volgde. Deze werd in eerste instantie afgeslagen, maar werd onhoudbaar in de rebound door Jeffrey Gits in de touwen geschoten 0-1.

Scherpenzeel bleef kalm en met goed verzorgd voetbal maakten zij het Monnickendam behoorlijk lastig, vooral de behendige linkerspits Nehkomi Veld (voetbalt in de zaal in het Nederlands team) was een plaaggeest voor de Monnickendam verdedigers. Monnickendam kwam niet aan het echte spelletje toe en oogde wat mat en tam en kreeg weinig echte kansen. Donny Reugebrink kreeg na 25 minuten spelen de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Zijn specialiteit een vrije trap van 20 meter belandde echter op de paal. Dit waren eigenlijk de wapen feiten van Monnickendam.

Scherpenzeel kwam na een half uur spelen op 1-1. Slordig balverlies van Monnickendam middenvelder Etkin Zivkara bracht Scherpenzeel spits Nehkomi Veld in stelling. Die werd door Barrie de Wolf onreglementair binnen de zestien afgestopt. Gevolg een penalty die werd benut door Kevin Sissing. Vlak voor rust kreeg Monnickendam het lid op de neus. Het was weer Nehkomi Veld die de Monnickendammers het bos in stuurde en de bal onhoudbaar voor de goed keepende Dani Jesse Koster tegendraads in de verre hoek schoot 2-1.

Na de rust moest Monnickendam de achterstand proberen weg te werken waardoor Scherpenzeel meer speelruimte kreeg en daar maakten zij goed gebruik van. Monnickendam hield lang stand, maar echt geloof in een goed resultaat ontbrak bij de groenhemden. De wedstrijd kabbelde voort en viel in de 80ste minuut in het slot toen weer Nehkomi Veld de 3-1 binnen schoot. In de blessuretijd maakte Ismael Ouaddouh er nog 4-1 van. Hoewel verdiend, Scherpenzeel was vanmiddag de betere ploeg, was de uitslag ietwat geflatteerd. Volgende week moet Monnickendam weer flink aan de bak. Dan ontvangen zij Zwaluwen 30 uit Hoorn, die net als Monnickendam vier punten hebben na drie wedstrijden.