• Zaterdag 11 mei 2019
    Door: Jan Slaats

Wedstrijdverslag OFC 1 - Monnickendam 1

Na een gedwongen rustperiode van twee weken, moest Monnickendam de draad weer oppakken tegen het gedegradeerde OFC. Met een hijgende achtervolger ZOB moest er vandaag zeker gewonnen worden van OFC. Op papier een makkelijke tegenstander voor de koploper, maar juist als je denkt dit wordt appeltje eitje, kan je het toch onverwacht moeilijk krijgen.

Monnickendam begon voortvarend en in de vijfde minuut was het al raak voor de groenhemden. Donny Reugenbrink gaf een slimme steekbal op Kid Ronday en deze opende de score. In de tiende minuut kwam Monnickendam met drie spelers alleen voor de OFC keeper Davey Clements door een foutje van OFC nummer 13 Guido Lust, maar verzuimde de inzet te verzilveren. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Monnickendam, maar niets is minder waar. Na een half uur spelen kwam OFC op gelijke hoogte. Uit een corner kopte Guido Lust de gelijkmaker bij de eerste paal binnen. Lang kon OFC van deze weelde niet genieten, want vijf minuten later maakte Samir Moustafa weer 1-2 en vlak voor het rustsignaal werd het 1-3 door een benutte penalty van Kid Ronday.

Na de rust, waarin de keeper van OFC Davey Clements tegen een (onterechte) tweede gele kaart aanliep, moest OFC het met tien man klaren en dat pakte in eerste instantie goed uit. In de aanvalsdrift van Monnickendam vergaten zij de verdediging op orde te houden en OFC profiteerde daar optimaal van. Met lange ballen waren zij uiterst gevaarlijk. Dit resulteerde in een onverwachte tegentreffer in de zestigste minuut: 2-3 door aanvoerder Eduard Lulaj. Een domper voor Monnickendam dat alleen maar aan aanvallen dacht en alle zeilen bij moest zetten om het tij weer te keren. Gelukkig bracht Mark Root de Monnickendammers weer op het goede spoor. Hij speelde niet zijn gelukkigste wedstrijd, maar maakte toch een heel belangrijk doelpunt om OFC te breken: 2-4.

In de 70ste minuut maakte Jeffery Gits er 2-5 van en OFC leek gebroken en voor Monnickendam was het bijna elke minuut raak. 75ste 2-6 was het weer Jefferey Gits. 80ste minuut Nick Rensen: 2-7. 83ste minuut Donny Reugenbrink: 2-8. 90ste minuut Robin Schaaf: 2-9. De uitslag doet vermoeden dat het een walk-over was, maar dit was zeker niet het geval. Door het gelijkspel van ZOB tegen DVVA heeft Monnickendam drie punten voorsprong met nog twee wedstrijden voor de boeg.