• Zaterdag 23 maart 2019
    Door: Jan Slaats

Wedstrijdverslag Monnickendam 1 - AMVJ 1

De bezoekers uit Amstelveen maakten het de Monnickendammers de eerste helft behoorlijk moeilijk. De Groenwitten kwamen niet of nauwelijks aan opbouwen toe, AMVJ zat er kort en fel op als Monnickendam in balbezit was. AMVJ was feller in de duels waar Monnickendam zich niet onderuit kon voetballen. En het was AMVJ dat in de tiende minuut op voorsprong kwam. Uit een corner kon Gijs Bedet ongehinderd de 0-1 inkoppen. Lang kon AMVJ echter niet van deze voorsprong genieten. Uitblinker deze middag Robin Schaaf schoot twee minuten later, oog in oog met de keeper Maksim van Ingen, de gelijkmaker 1-1 binnen. Monnickendam wist dat zij een moeilijke middag zouden krijgen, omdat weer AMVJ op voorsprong kwam. In een tegenaanval van AMVJ werd de geheel vrij staande Seranio Austin over het hoofd gezien en die passeerde de Monnickendam keeper met een droge schuiver: 1-2. Dit was ook de ruststand.

Na de thee kwam Monnickendam na de speech van trainer Ab Persijn als herboren uit de kleedkamer en bestreed AMVJ met hun eigen wapen felheid en er meteen opzitten als AMVJ de bal had. Dat resulteerde in de 50ste minuut al tot de gelijkmaker. Een vrije trap van Donny Reugenbrink werd afgerond met een kopbal van (zie foto) Robin Schaaf: 2-2. Monnickendam bleef zoeken naar de winst, maar was onzuiver in het afmaken en het goede keeperswerk van AMVJ doelman Maksim van Ingen. Echter een kwartier voor het eindsignaal was het toch raak voor Monnickendam. Robin Schaaf werd de diepte ingestuurd door een briljante diepte pass van Samir Moustafa. Op de achterlijn gaf Schaaf de bal voor op Kid Ronday, maar deze zag de inzet gekeerd door keeper van Ingen, maar in de rebound was het Tom Pruim die de bal het net in joeg: 3-2. AMVJ moest alles of niets gaan spelen en gaf achterin ruimte weg waar de Monnickendammers gretig gebruik van maakten, maar de genadeklap bleef uit door kunst en vliegwerk van AMVJ. Tien minuten voor tijd moesten zij echter verder met tien man. Kid Ronday was doorgebroken en kon vrij op het AMVJ doel af. Jeroen Halsema trok echter aan de noodrem en haakte Ronday, waarop de prima leidende scheidsrechter niets anders kon doen dan de rode kaart trekken. Het was deze middag moeizaam maar de drie punten waren vanmiddag gezien de tweede helft wel verdiend.