• Zaterdag 13 april 2019
    Door: Jan Slaats

Wedstrijdverslag ZOB 1 - Monnickendam 1

Zaterdagmiddag stond de topper in de tweede klasse A op het programma. De koploper Monnickendam kwam op bezoek in Zuidoost Beemster. Monnickendam had vier punten voorsprong op ZOB en kon bij winst uitlopen tot 7 punten. Monnickendam heeft het echter altijd moeilijk tegen de Beemsterlingen dus waren gewaarschuwd. Direct na het beginsignaal ging ZOB furieus van start, waar de Monnickendammers bitter weinig tegen over stelden. Alle duels werden beslist in het voordeel van ZOB, Monnickendam stond erbij en keek er naar. Na vijf minuten werd Monnickendam al gered door het aluminium, na een inzet van Dave Ninteman. Daarop werd een corner snoeihard in de doelmond geschoten, een mirakel dat deze geen doel trof. Na een kwartier was het dan toch wel raak voor ZOB. Dennis Jansen soleerde zowat over het hele veld en gaf de bal breed op Collin Coenderman. Deze bedacht zich geen moment en knalde de bal snoeihard in de verre hoek, onhoudbaar voor keeper Luuk Boontje: 1-0. Een kwartier later was het weer raak voor Coenderman. Daan Pruim werd op snelheid geklopt door Coenderman, deze kon ongehinderd op het Monnickendam doel aflopen en benutte ook deze buitenkans: 2-0. Vijf minuten later was het Dave Ninteman die de Monnickendammers een mokerslag gaf: 3-0. Op slag van rust kon Monnickendam eindelijk iets terugdoen. Net buiten de zestienmeter werd er een overtreding op Danny Persijn gemaakt. Deze nam de vrije trap en Tom Pruim kopte de bal bij de eerste paal binnen: 3-1 ( zie foto).

Na de thee moest Monnickendam alles of niets gaan spelen, daardoor kon ZOB slim van de vrije ruimtes gebruik maken. In de 70ste minuut gaf Wouter van Os een splijtende dieptepass op Dennis Jansen, die ongehinderd de 4-1 op zijn naam zette. Vier minuten later was het weer raak voor Dennis Jansen. Uit een halve draai schoot hij ZOB naar 5-1. Met nog een kwartier te spelen kon Tom Pruim een toegekende strafschop benutten en daar was de 5-2, maar de wedstrijd was eigenlijk al gespeeld en de azijnfles moest voor de Monnickendammers helemaal leeg. Vijf minuten voor het einde maakte invaller Jerry Scholten, koud in het veld, de 6-2 voor ZOB. Dit was tevens de eindstand en Monnickendam zag ZOB naderen tot op 1 punt. Met nog vier wedstrijden te spelen wordt het alleen maar spannender in de tweede klasse A.