• Zaterdag 2 februari 2019
    Door: Jan Slaats

Wedstrijdverslag OSV 1 - Monnickendam 1

Zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen OSV staat op het programma. Eerder dit seizoen werd Monnickendam totaal onnodig verslagen door OSV 2-5. Onnodig? Na een twee nul voorsprong voor de rust werd deze wedstrijd na de rust weggegeven, dus Monnickendam had wat recht te zetten.

Monnickendam moest het deze middag doen met gelegenheidskeeper Milco Binken door legitieme verhindering van Luuk Boontje. Milco was een aantal jaren geleden onze belofte volle spits maar door blessure leed en werkzaamheden was Milco gestopt met voetbal. Monnickendam heeft een keepers probleem na het vertrek van eerste keeper Dean Schilder na ampele overweging bood Milco zich aan en na een aantal wedstrijden in het tweede gekeept te hebben zag iedereen dat hij meerdere talenten heeft en tussen de palen het ook goed deed, maar in het eerste dat is toch wel even een dingetje, maar Milco stond zijn mannetje bravo.

De wedstrijd ging in het begin gelijk op hoewel de eerste doel kansen voor Monnickendam waren. Tom Pruim kreeg de eerste kans, maar de paal redde OSV. Na tien minuten mocht Tom Pruim al aanleggen voor het nemen van een strafschop na een lichte overtreding. Normaal gesproken is het een goal, maar Tom twijfelde tegenover keeper Yort Willems van OSV, beide geen onbekende van elkaar daar Yort een aantal seizoenen ook bij Monnickendam op goal stond en Yort keerde de strafschop.

Halverwege de eerste helft kreeg Kid Ronday de ideale kans om de score te openen, na een op maat gegeven voorzet van Tom Pruim stond hij ook oog in oog met keeper Willems die ook deze inzet keerde. Het doel van OSV leek een onneembare vesting. Vijf minuten voor de rust probeerde Kid Ronday het met een lob, maar raakte de lat. De openingstreffer kon niet lang uitblijven en vlak voor het rustsignaal was het Kid Ronday die de bal tegen de touwen joeg 0-1 tevens ook rust stand. En op een paar hoekschoppen na had OSV eigenlijk nog geen doelkans gehad Milco wist de ballen elke keer weg te werken.

Koud in de tweede helft was het Robin Schaaf gaf een steekpass die Barrie de Wolf bereikte deze lag de bal terug op de vrijstaande Ronday en deze maakte zijn tweede 0-2. De sfeer werd grimmiger daar was Danny Persijn de dupe van na een harde tackle kon hij niet verder in zijn plaats kwam Marc Root. Vijf minuten later kon Kid Ronday zijn hattrick voltooien. Barrie de Wolf speelde de bal op Tom Pruim die zag Kid op volle snelheid aan komen stormen en dat was nummer drie van Kid.

Na een uur spelen werd Tom Pruim gewisseld voor Jeffrey Gits Schaaf nam de spits positie van Tom Pruim in en de snelle Jeffrey Gits was een plaag voor de OSV verdedigers en dat resulteerde na vijf minuten al tot de 0-4. Gits gaf de bal voor op Schaaf en die ronde keurig af. Weer vijf minuten later was het weer Gits die de bal hoog voorgaf en Schaaf kopte deze beheerst in en maakte zijn tweede goal 0-5.

Voor OSV moest de hele azijnfles leeg. Tien minuten voor het eind signaal passeerde Donny Reugenbrink met een afstandsschot Willems en het was 0-6. Milco Binken leek ook deze middag de nul te houden maar deze droom werd verstoord invaller Jermaine Jeulink van OSV wist Milco met een daverend schot te passeren en bepaalde de eindstand op 1-6.

Door het gelijkspel van ZOB staat Monnickendam nu wat steviger aan kop in de 2 de klasse A. Volgende week speelt Monnickendam tegen Zandvoort thuis.