Zaterdag 6 oktober 2018

Wedstrijdverslag Kadoelen sv. MO11-3 - Monnickendam MO11-1

Vandaag staat de topper van de nummer 1 tegen de nummer 2 op het programma. Kadoelen heeft het thuisvoordeel en heeft 4 punten uit twee wedstrijden, maar Monnickendam staat met 6 punten en een enorm positief doelsaldo stevig aan kop.

Anabel maakt vandaag haar debuut bij Monnickendam.

In de eerste vijf minuten houdt Kadoelen Monnickendam op de eigen helft.
    Kadoelen zoekt het doel, forceert zich langs Dana, maar schiet naast.

In de zevende minuut valt Monnickendam aan. Nena speelt Jenny aan vanaf het middenveld, maar de bal rolt te ver door en de keeper raapt de bal eenvoudig op. Er volgt een uitval van Dana. Zij speelt de bal naar Jenny en Nena. Jenny krijgt de bal. De hoek is klein en moeilijk en zij schiet in het zijnet.

Monnickendam ontworstelt zich nu aan de druk van Kadoelen en trekt het initiatief in de wedstrijd naar zich toe.

In de elfde minuut vallen Floor, Zonne, Nena en Jenny aan. Zij spelen de bal rond. Jenny komt tot een schot, maar dat gaat wederom in het zijnet.

Daarna valt Kadoelen aan. Zij krijgen een hoekschop, dribbelen de bal in en schieten eveneens in het zijnet. Even later veroveren Zonne en Anabel de bal op het middenveld en spelen Jenny aan. Haar rollertje op doel is echter een eenvoudige prooi voor de keeper van Kadoelen. Het spel gaat over en weer. Een schot op doel van Kadoelen wordt door Dana van richting veranderd en keeper Luna stopt de bal met haar knieën.

Na achttien minuten spelen pingelt Nena zich vrij tot voor het doel en maakt de openingstreffer: 0-1.

Na de aftrap zoekt Kadoelen direct de aanval maar Zoey is onverzettelijk en laat Kadoelen er niet langs.
    Daarna speelt Nena voorin Jenny aan. Zij komt vrij voor het doel maar schiet naast.

Zoey en Lieve verdedigen ver vooruit en houden Kadoelen ver van de goal. Nena krijgt de bal voorin en prikt de bal met een puntertje onde de keeper door op de paal. Even later valt Kadoelen weer aan, maar Monnickendam weet Kadoelen op veilige afstand van het doel te houden. Het afstandsschot is geen probleem voor Luna. Er volgt een lange bal naar voren van Zoey op Dana, maar de bal loopt over de achterlijn.

Daarna is het rust.

Na rust blijft het spannend. Beide teams krijgen kansen en de voorsprong van Monnickendam blijft minimaal. In een aanval van Jenny en Anabel schiet Anabel naast. In een aanval van Kadoelen die volgt, stopt Luna de bal met haar voet. Een nieuwe doelpoging van Kadoelen kan zij zonder problemen oprapen. Daarna is het de beurt aan Jenny, die vrij staat voor het doel. Zij maait echter over de bal. Kadoelen rukt vervolgens op over rechts, maar nu grijpt Dana goed in. Uit een uitbal voor Kadoelen komt de spits vrij voor het doel. Luna komt uit haar goal en de bal gaat naast. Nena passt door het midden naar Jenny, maar zij schiet naast.

Tien minuten na rust pikt Nena de bal op op het middenveld. Zij rukt op, schiet vanaf de zestien en scoort met een droge knal de 0-2. Slechts twee minuten later schiet Anabel op doel. Jenny verlengt in één keer vanuit de draai en beslist de wedstrijd door de 0-3 te maken.

Met nog een kwartier op de klokt pikt Kadoelen bijna een doelpunt mee. De bal gaat hoog naast het doel.

Monnickendam geeft de wedstrijd niet meer uit handen. Zoey gaat mee naar voren, Lisa blijft nu met Dana achterin. Anabel houdt de bal knap binnen en speelt Zoey aan. De verdediging van Kadoelen blokt haar schot. Daarna is er nog een afstandsschot van Nena, dat de keeper van Kadoelen met de punt van haar schoen naast weet te tikken.

Even later speelt Jenny zich vrij en schiet naast. Er is nog een aanval van Monnickendam van achter uit, via Zoey op het middenveld, naar Jenny voorin. Zoey krijgt de bal terug van Jenny. Haar schot op doel gaat naast.

In de laatste twee minuten wordt een aanval van Jenny verdedigd door Kadoelen en krijgt Monnickendam nog een corner. Dit leidt niet tot een doelpunt en Kadoelen kan nog één keer aanvallen. Keeper Luna laat zich echter niet passeren. Ook Monnickendam krijgt nog een hoekschop na een inbal van Zonne.

Dan zit de wedstrijd erop en heeft Monnickendam de drie welverdiende punten in the pocket.

Meiden goed gespeeld! Op naar volgende week!

Kadoelen sv. MO11-3 - Monnickendam MO11-1

Kadoelen sv. MO11-3 - Monnickendam MO11-1 1