• Zaterdag 2 maart 2019
    Door: Jan Slaats

Wedstrijdverslag Monnickendam 1 - Jong Holland 1

Monnickendam ontving deze zaterdag Jong Holland uit Alkmaar. Eerder daar in Alkmaar behaalde Monnickendam daar de eerste periodetitel in een waar doelpuntenfestijn. Na een 3-0 voorsprong werd het 4-5 door de winnende goal van Kid Ronday in de laatste speelminuut. Monnickendam wist dus dat ook Jong Holland makkelijk kon scoren.

Monnickendam begon goed in de eerste minuten, maar liet zich toch verrassen door een counter van Jong Holland waar in de zevende minuut Lars Boekel de Monnickendam goalie kansloos liet en de 0-1 scoorde. Net na deze treffer hield heel Monnickendam de adem in, want een tweede tegengoal middels een lob van af het middenveld vloog nipt over het Monnickendam doel.

Monnickendam bleef het spel bepalen en het werd in de tiende minuut 1-1 door een goal van de uitblinker aan Monnickendam zijde Samir Moustafa nadat Kid Ronday de bal breed legde en Moustafa hem voor het intikken had. In de 17de minuut was het weer raak voor Jong Holland. De verdediger Rik Wijnker kon de bal vogelvrij inkoppen. Monnickendam bleef het spel bepalen en Jong Holland loerde op de counter en na een half uur spelen kwam weer een lange bal en Jesse Braspenning die toch al geen gelukkige wedstrijd speelde verkeek zich op opponent Lars Boekel en veroorzaakte een strafschop die benut werd door Mark Hondius 1-3. Vlak voor rust was het voor Monnickendam ook raak en het was weer Samir Moustafa die de aansluitingstreffer aantekende met een fraaie kopbal.

De tweede helft begon Monnickendam zonder Jesse Braspenning maar met Tom Pruim om weer vol druk te geven op Jong Holland, maar de Alkmaarders wachtten geduldig af tot Monnickendam de bal verspeelde en Lars Boekel profiteerde weer uit een counter. In de 70ste minuut liet hij Luuk Boontje kansloos 2-4. Jong Holland liet Monnickendam het spel maken en profiteerde optimaal van de foutjes die Monnickendam maakte, zo ook in de 80ste minuut werd het zelfs 2-5 door dit keer Jari van de Meer die profiteerde van een fout aan Monnickendam zijde en Monnickendam speelde vanmiddag een verloren partij.

Monnickendam mocht nog in de laatste minuut een makkelijk gegeven penalty die verzilverd werd door Tom Pruim iets aan de pijn verminderen.

Monnickendam blijft ondanks deze nederlaag eerste, maar zag hun voorsprong op nummer twee ZOB teruglopen tot drie punten. Volgende week Buitenveldert thuis daar hebben de groen witten ook nog wat goed te maken. Er werd uit daar verloren met maar liefst 7-2.