• Zaterdag 6 april 2019
    Door: Jan Slaats

Wedstrijdverslag Monnickendam 1 - ASV Arsenal 1

ASV Arsenal uit Amsterdam Zuid kwam vandaag op bezoek in Monnickendam. Eerder dit seizoen was het een doelpuntrijk festijn (4-5) voor de Monnickendammers, zwaar bevochten, dus de groenhemden wisten dat het niet makkelijk zou worden deze middag. De wedstrijd begon gezapig. Monnickendam was het eerste half uur de bovenliggende partij, zij waren echter niet scherp genoeg om de ontstane kansen te verzilveren. Toch was het Tom Pruim die de score voor Monnickendam opende. Danny Persijn ging op snelheid de rechtsback Hajo Roeters voorbij en legde de bal terug op de opgekomen Barrie de Wolf. Die miste de bal half en in de daarop volgende scrimmage tussen een woud van benen was het Tom Pruim die de bal het doel inwerkte: 1-0. Lang kon Monnickendam niet genieten van deze voorsprong, want vijf minuten later was het Mick Hurks van Arsenal die uit een voorzet de gelijkmaker bij de eerste paal ingleed: 1-1. Vijf minuten later kwam weer Persijn zijn man voorbij, maar werd getackeld in de 16 meter door Jan Roeters. Iedereen van Monnickendam dacht aan een strafschop, maar de scheidsrechter beoordeelde dit anders. Heel Monnickendam ging verhaal halen bij de scheidsrechter, maar dit had geen effect. Ontdaan door het onrecht speelde Arsenal vrij uit en was het weer Mick Hurks die van de gelegenheid gebruik maakte en verschalkte de te ver uitgelopen Luuk Boontje met een simpele lob: 1-2. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft ging Monnickendam furieus van start om de wedstrijd te keren. Er kwamen voor de Monnickendammers legio kansen, maar het ontbrak de Monnickendammers aan scherpte en voor de goal was het altijd een Arsenal been om het feestje te bederven. Arsenal gooide alles in de strijd om de voorsprong te behouden, de aanvallen van Monnickendam werden tot frustratie van alles met een groenwit hart om zeep geholpen tot in de laatste minuut van de wedstrijd. De klok stond al op 90 minuten. Een corner voor Monnickendam daar dacht Arsenal anders over en protesteerden bij de scheidsrechter en vergaten dat Monnickendam de corner al genomen had en de kleinste man van het veld Jeffrey Gits maakte met een kopbal de 2-2, waardoor Monnickendam een punt uitloopt op ZOB, die in Amstelveen bij AMVJ tegen een 2-0 nederlaag aanliepen. Volgende week de kraker in de tweede klasse A, ZOB nummer twee tegen de koploper Monnickendam.