• Zaterdag 16 februari 2019
    Door: Jan Slaats

Wedstrijdverslag FC Zaandam 1 - Monnickendam 1

Monnickendam was vanmiddag de bovenliggende partij, het spel speelde zich grotendeels af op de helft van Zaandam.

Monnickendam met Samir Moustafa die de koning van het middenveld was onderschepte veelal de lange bal die Zaandam hanteerde, alleen Monnickendam speelde in een veel te laag tempo, daardoor konden de Zaandammers niet stuk gespeeld worden.

Vele aanvallen liepen op niets uit. De beide spitsen van Zaandam Sedar Ozturk en Monnickendam Tom Pruim hadden niet hun dag. Van Tom weet ik dat hij aankomende week op wintersport gaat en het leek wel of hij alvast zijn skischoenen aan had. Van Ozturk weet ik niet wat hem dwars zat. Deze kwam niet in het spel voor.Dde vrije trappen die hij nam gingen allemaal tien meter naast het doel en Monnickendam keeper Luuk Boontje had een makkelijke middag. Welgeteld heeft hij geloof ik één schot op doel gehad.

Toch kwam Monnickendam in de 30ste minuut op voorsprong. Een strak ingeschoten vrije trap werd vanaf 20 meter strak in de hoek geplaatst door Donny Reugenbrink onhoudbaar voor Zaandam Keeper Sem Bolt. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft werd een kopie van de eerste helft. Iedereen dacht dat Monnickendam vol tempo ging spelen, maar nee, het bleef saai en de tweede treffer bleef uit tot de 55ste minuut. In een scrimmage in het 5 meter gebied van Zaandam viel de onfortuinlijke Elias Clement en in zijn val nam hij de bal met de hand mee. Gevolg: een penalty voor Monnickendam. Tom Pruim schoot onberispelijk binnen: 0-2.

De Zaandammers konden vanmiddag niet beter en Monnickendam kon niet verder uitlopen. In de 90ste minuut viel nog een rode kaart aan Zaandam kant. Mounir Raji ging te fors in op de benen van Robin Schaaf, daardoor kon scheidsrechter van Klinken niets anders doen dan direct rood te trekken.

Volgende week is Monnickendam vrij en daar na op 2 maart speelt Monnickendam de inhaalwedstrijd thuis tegen Jong Holland uit Alkmaar.