• Zaterdag 26 oktober 2019
    Door: Jan Slaats

Wedstrijdverslag Monnickendam 1 - ZOB 1
    Balsponsor: Rob Mirani Beheer

Zaterdag stond dan de enige streekderby voor de Monnickendammers in de eerste klasse op het programma. Monnickendam ontving ZOB uit de Zuid Oost Beemster. Vorig seizoen kon Monnickendam niet van ZOB winnen en werd er zowel thuis als uit van de Beemsterlingen verloren. Monnickendam wint sporadisch van ZOB, dus eigenlijk een angstgegner voor de Monnickendammers. De wedstrijd was voor Wouter van Os van ZOB zijde erg kort. Een fair duel met Monnickendammer Jesse Braspenning in de tweede minuut zorgde ervoor dat hij al vervangen moest worden vanwege duizeligheid. ZOB trok het spel na een kwartier spelen naar zich toe, maar het leverde geen kansen op. Ook de Monnickendammers konden geen potten breken. Zo ging het spel over en weer tot de 35ste minuut. Keeper Koster speelde Monnickendam speler Samir Moustafa aan, die echter gedekt stond en deze verspeelde klungelig de bal op een gevaarlijke plek en die kwam precies voor de voeten van de altijd scorende Kevin Grent. Die zag keeper Koster te ver voor zijn doel staan, bedacht zich geen moment en verschalkte hem met een lob: 0-1. Dat was ook tevens de ruststand.

Na de thee eenzelfde spelbeeld. Beide zijden golvende aanvallen zonder echte kansen te creëren tot een kwartier voor het eind Monnickendam alles of niets ging spelen. ZOB probeerde daardoor Monnickendam de genadeklap te geven middels de score te verdubbelen, maar keeper Dani Koster stond zijn mannetje en belette Stefan van Wonderen tot twee keer toe het scoren met onmogelijke reddingen. Monnickendam kon weinig tot geen kansen creëren en ver in de blessuretijd eindigde de wedstrijd in het voordeel voor ZOB met een 0-1 overwinning.

Volgende week weer een uitwedstrijd voor Monnickendam. In Leusden wacht RODA 46.