• Zaterdag 9 november 2019
    Door: Jan Slaats

Wedstrijdverslag Monnickendam 1 - Argon 1
    Balsponsor: Joop Bras Vastgoed

Monnickendam was deze zaterdag gastheer en ontving Argon uit Mijdrecht. Drie sterren spits Tom Pruim is geblesseerd, Niklas Harjula speelde op zijn plaats als centrumspits. De bedoeling van Argon met een vrij jong elftal was al direct duidelijk en zette Monnickendam van af de aftrap al snel onder druk. Vooral de snelle rechter spits lgreenio Dorade was een handenbindertje en maakt het Danny Persijn moeilijk. Deze had zijn handen vol, waardoor hij sporadisch aanvallend kon denken. Het was al na twaalf minuten raak voor Argon. Via de rechterkant werd een aanval opgezet en Ian Refos kon de bal voorzetten, maar Barrie de Wolf kon de bal nog schampen en van richting doen veranderen, waardoor deze onhoudbaar voor keeper Koster in de verre hoek verdween: 0-1.

Argon wilde meer, waardoor Monnickendam alle zeilen moest bijzetten om de schade beperkt te houden. Hoewel Argon een jonge ploeg heeft speelden zij volwassen voetbal en waren het eerste half uur de bovenliggende ploeg. Interim spits Harjula ondervond dat het acteren op een hoger niveau niet mee viel en kon voorin weinig potten breken. Het gevaar van Monnickendam zijde kwam van Jeffrey Gits en Kid Ronday. Monnickendam kreeg het laatste kwartier in de eerste helft meer grip op het spel en het duurde niet lang dat dit zich uitbetaalde. Donny Reugebrink lanceerde Gits, die met volle snelheid de achterlijn haalde en de bal terug legde op Samir Moustafa, Deze bedacht zich niet en schoot de gelijkmaker in de touwen in de 40ste minuut. 1-1. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft bleef Danny Persijn in de kleedkamer achter en werd vervangen door Mark Root en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Monnickendam kon zich in tegenstelling tot de eerste helft wat meer aanvallend manifesteren. Alleen het ontbrak de groenhemden aan een echte afmaker. Het zag er naar uit dat Monnickendam stiekem een punt uit de strijd kon slepen. Tot de 70ste minuut knullig balverlies op het middenveld een gestroomlijnde aanval van Argon op volgde en de Argon spits Illias latif de 1-2 kon aantekenen. Dit was nog niet de genade klap. Die kwam twee minuten later. Monnickendam kon de bal in een woud van spelers niet wegwerken en het was weer de spits Illias Latif die met een puntertje de 1-3 maakte. Het laatste kwartier werd Harjula vervangen voor de oud gediende Milco Binken. Deze kon nog wel voor enig gevaar zorgen, maar waar Argon spits Latif het wel met een puntertje kon was het voor Monnickendammer Kid Ronday niet gegund. Met een majestueuze redding van de Argon keeper Romano Antonioli werd deze bal gepareerd, waardoor dit voor Monnickendam de derde nederlaag op rij werd.

Het zit de groenhemden even niet mee. Een geruststellend idee is dat Monnickendam niet weggespeeld wordt en lekker mee kan doen. Volgende week een bekerronde dinsdag avond tegen AFC34 thuis en die week daarop Breukelen thuis.