• Zaterdag 28 september 2019
    Door: Jan Slaats

Wedstrijdverslag FC De Bilt 1 - Monnickendam 1

De eerste uitwedstrijd voor Monnickendam in de eerste klasse, een nieuwe onbekende tegenstander te weten FC de Bilt. Met een bus vol spelers en supporters vertrokken de groenhemden vanuit Monnickendam naar De Bilt. Daar aangekomen bleek De Bilt te beschikken over zeven speelvelden, maar met 1400 leden is dat ook wel nodig. De wedstrijd begon van beide zijden wat nerveus aftastend voetbal, maar na tien minuten namen de Monnickendammers het heft in handen en domineerden het spel. De Bilt had de handen vol om de Monnickendammers te bedwingen, vooral de snelle Jefferey Gits was een plaaggeest, die keer op keer de robuuste verdedigers te snel af was. Iedereen hield de adem in toen hij zwaar werd aangepakt door Jonas Delen. De overtreding werd slechts bestraft met geel, waarschijnlijk omdat het nog vroeg in de wedstrijd was. Monnickendam opende de score in de 15de minuut middels een droge schuiver van 20 meter van Donny Reugebrink: 0-1. Monnickendam trok de goede lijn door en het was voor De Bilt billenknijpen. Het is te danken aan hun keeper Michel van Bruggen die de meeste aanvallen onschadelijk maakte vooral in de 30ste minuut toen Gits, Kid Ronday alleen voor de keeper zette met een slimme steekpass. De rust werd gehaald met een 0-1 voorsprong voor Monnickendam.

De tweede helft drong De Bilt meer aan maar tot echte kansen kwamen zij niet. Na een uur spelen kwam De Bilt toch langszij. Toen Monnickendam keeper Dani Jesse Koster uitkwam, maar de bal miste moest Samir Moustafa ingrijpen. Dit gebeurde onreglementair binnen de zestien meter. Een penalty tegen en een te zwaar bestrafte rode kaart voor Samir. De penalty werd benut door Sam Eerdman alhoewel Koster de goede hoek koos: 1-1. Monnickendam moest met tien man verder en De Bilt rook zijn kans om de Monnickendammers pijn te doen en pompte alle ballen de 16 meter in en in de 87ste minuut had dat resultaat. Steven van den Berg maakte de 2-1 voor De Bilt en Monnickendam leek verslagen tot in de blessuretijd Donny Reugebrink van 20 meter mocht aanleggen voor een vrije trap, die hij vervolgens onhoudbaar de touwen in joeg: 2-2. Dit was tevens de eindstand en achteraf wel verdiend. Volgende week weer uit tegen Scherpenzeel.