• Zaterdag 9 februari 2019
    Door: Jan Slaats

Wedstrijdverslag Monnickendam 1 - Zandvoort s.v. 1

Zaterdag 9 februari, zware windstoten teisterden de Hollandse velden. Ook in Monnickendam was het bar en boos met de wind diagonaal over het veld. Van goed voetbal was van beide zijden geen sprake. Bij Monnickendam ontbraken Jesse Braspenning wegens vakantie en Donny Reugenbrink. Hij was geschorst. Op hun plaats speelden Mark Root rechtsback en Jeffery Gits op het middenveld.

Monnickendam speelde de eerste helft niet goed, hanteerden vaak de lange bal om de spitsen te bereiken, maar met deze wind in de rug kwamen al die ballen niet aan. Het duurde een half uur voordat de eerste doelpoging daar was. Robin Schaaf zette voor en Tom Pruim deed een overstapje, zodat Kid Ronday het kon afmaken, maar de bal ging voor Monnickendam langs de verkeerde kant van de paal achter. Even daarna bood zich de volgende kans aan voor Monnickendam. De keeper van Zandvoort Daan Kerkman speelde de bal iets te ver voor zich uit, maar Tom Pruim kon voor Monnickendam niet profiteren. Hij werd eigenlijk een beetje verrast voor dit buitenkansje. Het was echter Zandvoort die wel goed met de eerste doelkans omsprong. Een droge knal van Koen Michielsen verdween onhoudbaar voor Luuk Boontje in de verre hoek. Lang kon Zandvoort niet genieten van deze goal, want Monnickendam mocht direct na de volgende aanval aanleggen vanaf elf meter. Een wat makkelijk gegeven penalty werd door Tom Pruim zoals vanouds verzilverd, zodat de rusttstand met 1-1 op het scoreboard werd bereikt.

De tweede helft begon Monnickendam voortvarend. Jeffery Gits trok de bal voor maar deze was niet aan Robin Schaaf besteed en hielp daarmee een 100% kans om zeep weer door goed keepers werk van Daan Kerkman. Daarna was het even billenknijpen voor Monnickendam. Zandvoort nam het initiatief en Monnickendam kon met grote moeite een tegengoal voorkomen. Tien minuten na rust veerde heel Zandvoort op om een treffer te vieren, maar met een uiterste poging wist Danny Persijn die bal voor de doellijn weg te werken. Een kwartier voor het einde draaiden de rollen weer om en was het Monnickendam dat offensief kon denken. En dat had succes. Kid Ronday werd binnen de zestien meter onreglementair getackeld, met gevolg een tweede penalty en Tom Pruim schoot weer onberispelijk raak: 2-1. Hierna moest Zandvoort alles of niets spelen waardoor Monnickendam veel ruimte kreeg om het genade schot te geven, maar door goed keeperswerk van de Zandvoort goalie Daan Kerkman konden Gits vrij voor de keeper en Ronday afstand schot niet scoren en werd de eindstand 2-1 in het voordeel van Monnickendam, die de naaste concurrent ZOB thuis met 1-0 zag verliezen van EDO Haarlem, waardoor Monnickendam alleen aan kop gaat met negen punten voorsprong.

Volgende week Zaandam uit.