• Op Maandag 21-Jan 2019 begonnen 18 jeugdtrainers van VVM aan de pupillen cursus die werd georganiseerd door VVM. Deze trainingscursus is om de jeugdtrainers van VVM de volgende stap in hun ontwikkeling te laten zetten en het trainen van de jeugd naar een hoger niveau te brengen. De cursus werd gehouden bij VVM en duurde 4 maandagavonden.
   
  Op de 1ste maandagavond werd de training nog verzorgd door de docent, die de trainers aardig liet zweten door een klein partijtje neer te zetten. Natuurlijk wil ook bij de trainers niemand verliezen. De docent liet hier bepaalde vormen zien.
   
  Op de 2de maandagavond moesten Wieger, Merijn, Bart en Peter de spits afbijten. Zij moesten zelf een training neerzetten voor een van de jeugdteams van VVM. De doelstelling van de training was aanvallen. Dit deden de trainers met veel passie en plezier, wat ook goed werd overgebracht op de kinderen die de training kregen. Na een uurtje met veel leuke oefeningen gingen de spelers voldaan en moe naar huis. De trainers gingen naar binnen om de training te evalueren en  daar waar nodig, elkaar de benodigde tips te geven.
   
  Op de 3de maandagavond hadden Dayne, Daan, Damon en Martijn een leuke training neergezet, die werd verzorgd voor de JO10-1 van VVM. Doelstelling van deze training: Verstoren van de opbouw van de tegenpartij. Damon begon met een warming-up, gevolgd door Dayne met een oversteekspel. Martijn deed een positiespel 5 tegen 2, waar de spelers hun uiterste best deden. Daan sloot af met een partijspel. Na deze leuke afwisselende training van een uur gingen de spelers richting huis en gingen de trainers weer naar binnen om ook deze training te evalueren. 
   
  De 4de en laatste cursus avond werd afgesloten door Klaas, Mike en Ton. De trainers hadden een hele leuke training neergezet voor de spelers van de JO13-1 en een aanvulling van een aantal spelers van de JO14-1, die waren uitgenodigd omdat er tekort spelers waren om de oefeningen te kunnen uitvoeren. De oefeningen waren leuk en afwisselend, ze begonnen met een trap en pass oefening en gingen daarna over in een partij vorm 4vs3, waarbij de doelstelling was het opbouwen vanaf de eigen helft. Er werd afgesloten met een grote partij vorm. De spelers gaven aan dat ze het erg leuk vonden. Ze  gingen voldaan naar huis, waarna de trainers een evaluatiegesprek hielden. Na het gesprek ontvingen alle trainers uit handen van Marcel (de docent) hun welverdiende certificaat.
   
  Heren trainers en natuurlijk Petra Lodewijks: top gedaan.
   
  Ik wil graag ook alle spelers(sters) bedanken dat ze de trainers hebben geholpen.
   
  Martin Cevat
  Hoofd Jeugdopleidingen VV Monnickendam