• Corona Protocol VV Monnickendam

  De situatie in de ziekenhuizen is momenteel zo ernstig dat de overheid heeft besloten om verdere maatregelen tegen het corona virus te nemen. De maatregelen raken de samenleving en het amateurvoetbal wederom hard.

  De komende drie weken, vanaf 28 november, moeten sportaccommodaties tussen 17.00 – 05.00 uur dicht zijn. De kracht van sport en bewegen heeft hiermee niet de waarde toegekend gekregen die wij menen eraan toe mogen kennen. Een harde klap voor onze sport, maar samen met alle leden zullen wij wederom onze verantwoordelijkheid nemen in het bestrijden van het virus.

  Dit weekend, zaterdag 27 en zondag 28 november, mag er nog gevoetbald worden. De huidige corona regels zullen hier nog steeds van kracht zijn. Dit betekent:

  Publiek is helaas niet welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders.
  In de kantine en de kleedkamer is een CTB voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht.
  Vaste zitplaatsen zijn verplicht in de kantine.
  Het afhalen van eten/drinken bij een afhaalpunt (binnen) mag zonder CTB maar met mondkapje.
  Vanaf 28 november 05.00 uur gelden de volgende regels:

  Na 17.00 uur moeten de sportaccommodaties dicht zijn.
  Wedstrijden van komende zondag, 28 november kunnen doorgang vinden. Mocht de wedstrijd te laat aanvangen, overleg dan met de tegenstander om de wedstrijd eerder te beginnen.
  Georganiseerd buiten sporten na 17.00 uur (wedstrijd of training) is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand. Ter verduidelijking, dit mag dus niet plaatsvinden op de sportaccommodatie zelf!
  Deze maatregelen van het kabinet gelden voor 3 weken en gelden in ieder geval tot 19 december 2021. Op dinsdag 14 december wordt de situatie opnieuw beoordeeld.

  Het is logisch dat deze nieuwe overheidsmaatregelen veel vragen oproepen. Ook is toegezegd dat er nieuwe financiële steunpakketten beschikbaar komen. Er wordt hard gewerkt aan het verduidelijken van alle maatregelen. De knvb neemt zo snel mogelijk een besluit over de voortgang van de competities voor de komende weken en informeren dan alle verenigingen en scheidsrechters. Kijk dan ook op www.knvb.nl.

  Contact en meer informatie
  Kijk voor alle informatie over voetbal en het coronavirus op www.knvb.nl/coronavirus

  Het Bestuur