Dames denderen door

Vorige week mochten de dames van VVM op bezoek in Achterveld (gld) voor hun eerste bekerwedstrijd. Deze werd gewonnen met 1-3 en dus deze week konden de dames zich al plaatsen voor de volgende ronde. Deze week stond de Wherevogels op het programma. VVM heeft meerdere jaren tegen hun gespeeld in de competitie en wist dat het niet een makkelijke opgaven ging worden. Binnen 30 seconde had de Wherevogels al een hele grote kans maar die ging net naast. VVM beet gelijk van zich af en creëerde na 2 minuten zelf een grote kans maar deze ging ook naast. 2 minuten later was het wel raak, Laura die behendig haar tegenstander uitspeelde werd neergelegd in de 16 meter. Charlotte schoot beheerst de 1-0 binnen vanuit een penalty.

VVM nam het initiatief in handen en meerdere kansen gingen naast of in de handen van de keeper. VVM nam gas terug en nog had de Wherevogels geen antwoord op het spel van VVM. Kansen kwamen er niet van VVM. Uit het niets was er dan toch een kans voor de Wherevogels in de 30ste minuut. Dit was de wake up call die VVM weer nodig had. De dames gingen weer hun eigen spel spelen en het was wachten op de 2-0. Met steekpassen vanuit het middenveld werd de aanval steeds vrij gezet op de goal. Door goed keeperswerk bleef het 1-0 tot de rust.

De dames begonnen de tweede helft beter en geconcentreerder dan de eerste helft en dat resulteerde al heel snel tot weer een kans. Met ongelofelijk veel pech voor VVM kwam de Wherevogels op 1-1 door een verdwaalde voorzet wat tot een eigen doelpunt leiden.

Meteen van af de aftrap kwam er weer een grote kans voor VVM maar deze ging net over. Twee minuten later was het wel raak. Raisa met een voorzet die niet goed verwerkt werd door de keeper waardoor ze zelf uit de rebound de 2-1 kon maken. Vanaf dat moment was het gelijk duidelijk wie de wedstrijd naar zich toe ging trekken. VVM won alle ballen en kwam niet meer in gevaar. In de 65ste minuut werd het 3-1 door samenspel van Charlotte naar Laura die een steekbal had voor Raisa.

De Wherevogels had nog 1 grote kans maar door goed keeperswerk van Margreet bleef het 3-1.

De Wherevogels gingen alles op alles spelen waardoor VVM nog meer ruimte kreeg en dat aan het einde van de wedstrijd pikte Romy haar goaltje mee door een steekpass van Laura wat de eindstand bracht op 4-1. Nu met twee wedstrijden gespeeld en 6 punten, en een doelsaldo van 7 voor en 2 tegen is de volgende ronde veilig.

Volgende week 17 september spelen de dames tegen Geuzenmeer hun laatste bekerwedstrijd in de poule. Geuzenmeer komen de dames ook tegen in de competitie. Kom allemaal kijken om 12:00 uur om te zien hoe de dames het gaan doen.

Jarno Blaas